Zo ziet de stad Agios Nikolaos eruit

Agios Nikolaos CRETE DAIOS COVE WANDERLUST AMSTERDAM
Agios Nikolaos CRETE DAIOS COVE WANDERLUST AMSTERDAM
Agios Nikolaos CRETE DAIOS COVE WANDERLUST AMSTERDAM
Agios Nikolaos CRETE DAIOS COVE WANDERLUST AMSTERDAMAgios Nikolaos CRETE DAIOS COVE WANDERLUST AMSTERDAM
Agios Nikolaos CRETE DAIOS COVE WANDERLUST AMSTERDAM
Agios Nikolaos CRETE DAIOS COVE WANDERLUST AMSTERDAM
Agios Nikolaos CRETE DAIOS COVE WANDERLUST AMSTERDAM
Agios Nikolaos CRETE DAIOS COVE WANDERLUST AMSTERDAM

Na twee dagen te hebben genoten van alle luxe bij Daios Cove Kreta was het woensdag avond tijd om meer van het eiland te verkennen. Na een dagje zwembad (het waaide enorm hard), rond de klok van vijf, pakte we de taxi richting het pittoreske havenstadje Agios Nikolaos. De naam Agios Nikolaos betekent Sint Nikolaas, of Heilige Nikolaas en was de beschermheilige van Griekse zeelieden. Vanaf Daios Cove is het ongeveer 15 minuten (kosten 14 euro) met de taxi, die je naar het hoogste punt van de stad brengt en van waar je een prachtig uitzicht hebt over de haven. Vanaf hier kun je naar beneden lopen door de smalle straatjes welke uiteindelijk allemaal uitkomen in de haven. Het stadje is mooi en vooral de bloemen zijn prachtig, maar er viel mij ook een ander ding op. De zwerfkatten, letterlijk overal kom je ze tegen, uitgemergeld en bedelend om eten. Het schijnt hier normaal te zijn en na het een en ander opgezocht te hebben op Google kwam ik erachter dat diverse organisaties gelukkig proberen te helpen om dit probleem op te lossen. Ze laten de meeste katten nu steriliseren waardoor het dierenleed kan worden teruggedrongen (hierdoor worden er minders kittens geboren) en misschien uiteindelijk helemaal verdwijnt. Anyway, een ander iets: mijn telefoon laadde gister opeens niet meer op en heeft waarschijnlijk water schade opgelopen. Dit betekent dat ik nu zonder telefoon zit en hem in een zak met rijst heb gestopt. Aan de ene kant was ik even in paniek (wat nu, dacht ik), maar aan de andere kant geeft het ook wel weer rust. Hebben jullie dit probleem wel eens gehad? Vandaag staat weer een dagje rondom het resort op de planning en willen misschien ook nog wel even het eiland gaan verkennen. We laten het gewoon op ons afkomen. Ondanks dat ik mijn telefoon niet meer heb, blijf ik mijn Instagram up-to-date houden. Benieuwd naar mijn avonturen? Volg mij dan via Instagram @FashionistaChloe. Voor nu, αγάπη από vanuit Kreta.

After two days enjoyed all the luxury at Daios Cove Crete Wednesday night it was time to explore more of the island. After a day of swimming (it was super windy), around five o’clock, we took the taxi to the picturesque harbor town of Agios Nikolaos. The name Agios Nikolaos means Saint Nicholas, or Saint Nicholas and was the patron of Greek sailors. From Daios Cove it is about 15 minutes (cost 14 euros) by taxi, which takes you to the highest point of the city and from there you have a wonderful view over the harbor. From here you can walk down the narrow streets which all eventually come out in the harbor. The town is beautiful and especially the flowers are amazing, but also I noticed another thing. The stray cats, literally everywhere you find them, emaciated and begging for food. It appears here to be normal and after I checked a few things on Google, I found out that various organizations are trying to help to solve this problem. Anyway, another thing: since yesterday my phone don’t charge anymore and probably has water damage. This means that I am here now without a phone beacause I put it in a bag of rice. On the one hand I was just panicking (what to do now?), but on the other hand, I find rest. Did you ever had this problem? Today it is another day around the resort in the planning and we will also want to have some time to explore the island. Let’s see anyway. Although I’ve lost my phone, I keep my Instagram up-to-date. Curious about my adventures? Follow me on Instagram @FashionistaChloe. For now, αγάπη από from Crete.

SHOP THE LOOK:

Espadrilles: Stardivarius, skirt: River Island, shirt: Wanderlust Amsterdam by Dreams2bdone, sunnies: Givenchy, bag: BASCH Amsterdam 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (29) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

7 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Wat een schitterende foto s,met die poesen,en mooie bloemen! Ik ben daar jaren geleden geweest,en ook toen zaten er veel katten!
  Leuke outfit!

 2. Ik ben twee jaar geleden in Agios Nikolaos geweest en vond het er ook erg mooi! Een gezellig plaatsje. Sowieso vind ik Kreta een prachtig eiland! Veel plezier!

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP