Roadtrip van Porto naar Lissabon: Furadoura en Côa Valley

PORTUGAL PRESS TRIP FASHIONISTA CHLOE PORTO

Bij de meeste onder ons is Portugal bekend om de Algarve, haar toeristische stranden van Albufeira tot Porti Mao of de altijd zo zonnige stad Lissabon, maar Portugal biedt meer, veel meer. De aankomende vier dagen ga ik dat ontdekken, samen met drie journalisten, en reis ik van Porto naar Lissabon om diverse UNESCO werelderfgoederen aan te tikken. De reis begon dinsdag ochtend al vroeg, om half 5 ging de wekker en pakte ik vanaf Amsterdam centrum een taxi naar Schiphol. Hier kon het avontuur beginnen. Rond de klok van zeven vetrok ik samen met de twee Nederlandse journalisten met TAP Portugal naar Lissabon om daar over te stappen op een propellervliegtuig die ons in een uur naar Porto bracht. Ik had al een keer eerder in een propellervliegtuig gezeten, maar het blijft altijd spannend.

PORTUGAL PRESS TRIP FASHIONISTA CHLOE PORTO

Porto ligt ten noord westen van het land en is na Lissabon de grootse stad van Portugal. Het zonnetje scheen en dat maakt mij natuurlijk meteen vrolijk (blote benen weer, joehoe!). Na aankomt reden we richting het strand van Furadoura (ongeveer 30 minuten vanuit Porto Airport). Hier konden we even op adem komen, lunchen en natuurlijk genieten van het prachtige uitzicht over het strand. Grappig om het contrast te ontdekken met Zuid Frankrijk. Aan de Cote D’Azur staan de stranden vol met strandbedjes, terwijl het hier vooral om de natuur draait en iedereen basic met een handdoek en picknickmand in het zand zit.

PORTUGAL PRESS TRIP FASHIONISTA CHLOE PORTO
PORTUGAL PRESS TRIP FASHIONISTA CHLOE PORTO
PORTUGAL PRESS TRIP FASHIONISTA CHLOE PORTO

Na een lunch en heel veel koffie (ik kan gewoon echt niet tegen vroeg opstaan) reden we met de bus (inclusief WIFI, YES!) naar Côa Valley. De prehistorische rotstekeningen die men vindt in de Côa Valley behoren tot het UNESCO werelderfgoed en liggen op ongeveer drie uur afstand van Porto. In de middag bezochten we het museum waar men uitleg krijgt over de rotstekeningen die al meer dan 25.000 jaar oud zijn. Heb je weinig tijd sla dan het museum over en pak meteen de route naar de rotskunsten. Let wel op deze route is alleen via het museum te boeken ( 10 euro per persoon).

PORTUGAL ROADTRIP: Furadoura - Côa Valley
PORTUGAL ROADTRIP: Furadoura - Côa Valley
PORTUGAL ROADTRIP: Furadoura - Côa Valley

SHOP THE LOOK NOW (click on the pictures to shop):

Wij bezochten de rotstekeningen pas later. De rotstekeningen zijn namelijk veel beter te zien tijdens zonsondergang en hierdoor hadden we dus eerst even de tijd om op te frissen in het hotel. Na 45 minuten in de bus kwamen aan bij Castelo Roderico. Even viel mijn mond open, zowel het uitzicht over de vlakte als het bergdorp is adembenemend. Ons hotel, Casa Di Cisterna, is gevestigd in een middeleeuws kasteel in Castelo Rodrigo, de accomodaties liggen verspreid door Castelo Rederico en geven het gevoel van een eigen woning.

PORTUGAL PRESS TRIP FASHIONISTA CHLOE PORTO
PORTUGAL PRESS TRIP FASHIONISTA CHLOE PORTO

Na even te zijn opgefrist was het tijd voor een typisch Portugees diner uit eigen keuken. Het was op dat moment nog steeds aangenaam warm en met het zonnetje op mijn gezicht heb ik dan echt niks te klagen. Wat kan de zon men toch goed doen! Na een snel diner (we hadden een strak programma) was het weer tijd om de bus in te stappen om terug te gaan naar Côa Valley park. Met terreinwagens reden we via een onverharde weg de Côa Valley in (zie hieronder). Eenmaal aangekomen kon de toch beginnen en kregen we uitleg over de prehistorische rotsschilderingen. Let wel op dat het in de avond afkoelt dus boek je deze excursie, neem dan een vestje of jasje mee. Inmiddels is het alweer woensdag, word ik net wakker in mijn bed en moet ik echt gaan opschieten om het ontbijt te halen. Vandaag deel ik dus een klein verslag over mijn eerste dag in Portugal. Morgen meer avonturen, verhalen en foto’s. Kun je nou niet wachten? Volg mijn dan op Snapchat @FashionistaChlo om 24/7 up to date te blijven van alle avonturen. Voor nu, geniet van deze dag. Liefs X

PORTUGAL ROADTRIP: Furadoura - Côa Valley
PORTUGAL ROADTRIP: Furadoura - Côa Valley

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

6 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ziet er weer gaaf uit Chloe,leuk artikel,en super mooie foto s weer! Wat heb je toch een gaaf blog,ik volg jou overal,ook op snapchat,en instagram.Veel plezier in Portugal!

  2. Cool! Have fun. Portugal is het mooiste land wat ik ken, met de fijnste en liefste mensen. Ik woon zelf net onder Lissabon. Als je vragen hebt op nog tips wilt, feel free to ask 🙂

  3. Prachtige reportage over portugal,mooie foto s die goed laten zien hoe mooi portugal is.Als je ooit weer naar het noorden van portugal gaat ben je van harte welkom op onze Quinta do Cascalhal in Arco de Baulhe.Wij verhuren daar in een prachtig groen dal Safarilodges en een Vakantiehuis,al onze accommodaties hebben een privezwembad en waanzinnig mooi uitzicht.Misschien ook leuk om een keer over te schrijven in je blog om de mensen te laten zien hoe mooi en veelzijdig het noorden is.Onze site is. http://www.portugalnoord neem eens een kijkje en misschien mogen wij jou hier een keer ontvangen. Vriendelijke groet Gonne Bouma