Een dagje naar Bratislava vanuit Wenen

SCHLOSS HOF VIENNA TRAVELBLOG FASHIONBLOGGER TOMMY DENIM
SCHLOSS HOF VIENNA TRAVELBLOG FASHIONBLOGGER TOMMY DENIM

En het is alweer tijd voor de derde post over Wenen/Vienna. Op maandag brak onze derde dag aan die in het teken stond van “de roadtrip”. Toen we wakker werden in ons tweede hotet, Hotel Topazz, kwam het met bakken uit de lucht. De eerste twee dagen hadden we enorm geluk gehad met het weer, maar de zon was letterlijk achter de wolken verdwenen. Gelukkig hadden we een auto gehuurd dus hup in de auto op weg naar onze eerste stop. Onze eerste stop: Schloss Niederweiden, oftewel het jachthuis van  Franz Joseph. Hier maakte we even een korte stop voordat we door reden naar Schloss Hof (zie twee foto’s hierboven). Schloss Hof is in 1725 gebouwd voor legendarische militaire commandant prins Eugene van Sovaye, werd vervolgens gerenoveerd en uitgebreid onder keizerin Maria Theresia en werd het grootste landelijke paleisachtige complex in Oosterijk. Helaas hadden we slecht weer (gelukkig was het gestopt met regenen), maar vooral de tuinen zijn het bezoeken waard. Het uitzicht over de stad is adembenemend mooi.

SCHLOSS HOF VIENNA + BRATISLAVA  TRAVELBLOG FASHIONBLOGGER TOMMY DENIM
SCHLOSS HOF VIENNA + BRATISLAVA  TRAVELBLOG FASHIONBLOGGER TOMMY DENIM
SCHLOSS HOF VIENNA + BRATISLAVA  TRAVELBLOG FASHIONBLOGGER TOMMY DENIM
SCHLOSS HOF VIENNA + BRATISLAVA  TRAVELBLOG FASHIONBLOGGER TOMMY DENIMIn de middag was het tijd om onze roadtrip voort te zetten naar Bratislava. Bratislava is met de auto een klein uurtje (60 KM) vanaf Wenen en vanaf Schloss Hof nog geen half uur. Super leuk om het bezoek aan de kastelen met een bezoek aan deze stad dus te combineren als je in de buurt bent. Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en is totaal anders dan Wenen. We wisten niet echt wat we konden verwachten, maar jemig dit is echt een leuke stad. We parkeerde onze auto in het winkelcentrum Eurovea, waar je de eerste drie uur gratis parkeert (#ideaal). Hier heb je diverse leuke winkels zoals Tezenis, Intimissimi, Reserverd etcetera. Net buiten het winkelcentrum vind je diverse leuke eetgelegenheden aan rivier de Donau. Nadat we even een klein hapje gegeten hadden liepen we verder richting de oude stad, waar je prachtige gebouwen ziet en een bezoek kunt brengen aan de burcht van Bratislava. Helaas hadden we niet enorm veel tijd, omdat we ook weer terug moeten rijden. Toch hebben we veel van de stad kunnen zien en ik moet eerlijk zeggen: Bratislava is zeker de moeite waard om te bezoeken (#mustgo)

SHOP THE BRATISLAVA LOOK:

SCHLOSS HOF VIENNA + BRATISLAVA  TRAVELBLOG FASHIONBLOGGER TOMMY DENIM HOTEL TOPAZZ WIEN
SCHLOSS HOF VIENNA + BRATISLAVA  TRAVELBLOG FASHIONBLOGGER TOMMY DENIM HOTEL TOPAZZ WIEN

Na een super leuke dag was het tijd om terug te gaan naar Wenen. In Bratislava was het inmiddels de grijze lucht weg getrokken en was het super mooi weer geworden. In een uurtje waren we weer terug bij Hotel Topazz waar we even tijd hadden om te relaxen. Ter informatie Hotel Topazz is een super leuk design hotel midden in het centrum van Wenen. De kamers zijn van alle luxe voorzien en hebben een raam waar je in kan zitten (zie eerste foto). Super leuk om in dit raam te zitten als je even een wijntje wilt drinken na een lange dag. In de avond besloten we cocktails te drinken bij het rooftop terras van Hotel Lamee (aan de overkant van het hotel). Hierna hoppte we verder naar een gezellig restaurantje waar we samen met een vriend van ons gingen eten.Dit was echt super gezellig en uiteindelijk kwam we daarom ook pas laat in de avond terug op onze kamer.  Je snapt natuurlijk wel, hierna vielen we beide als een roosje in slaap.

SCHLOSS HOF VIENNA + BRATISLAVA  TRAVELBLOG FASHIONBLOGGER TOMMY DENIM HOTEL TOPAZZ WIEN

Dit was alweer de derde dag van mijn Wenen trip (de tijd vliegt). Benieuwd naar de vierde dag in Wenen en nog meer avonturen, hou dan zeker mijn blog in de gaten. Wil je 24/7 op de hoogte blijven? Dat kan natuurlijk gewoon via Snapchat @Fashionstachlo. En voor nu Grüß Gott aus Wien!

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.