Relaxen bij hotel Villa Marie Ramatuelle (deel 2)

fashionista chloe Saint Tropez vintage markt

Saint Tropez is de meest bekende plaats van de Franse Riviera en wordt jaarlijks bezocht door 5 miljoen mensen (terwijl er maar 600 mensen officieel wonen). Vanaf 1920 werd Saint Tropez een trekpleister voor de internationale modemensen, maar de stad werd pas echt populair nadat de film ‘Et dieu créa la Femme‘ met Brigitte Bardot in de jaren vijftig uitkwam. Dit bracht het massatoerisme naar het eens zo rustige visserdorpje op gang. Vandaag de dag is de haven dé plek om te zien of gezien te worden en treft men er méér luxe jachten dan vissersbootjes. Iedere zaterdag en dinsdag ochtend vindt er is er een markt  op Place des Lices plaats welke een begrip is in de regio. In het zomerseizoen staat er al 20km aan auto’s voor Saint Tropez rijen dik aan auto’s om deze markt te bezoeken. Het schijnt namelijk dat je er de beste vintage spullen en kleding kan scoren. Nu ik in Saint Tropez verblijf moest ik hier natuurlijk meer van weten en besloot ik er afgelopen dinsdag heen te gaan.

Saint Tropez is one of the most well known cities of the French Riviera and is visited yearly by 5 million visiters (even though only 600 people officially live there). Since 1920 Saint Tropez became an attraction for the international fashion crowd, but the city really became populair after the release of the movie ‘Et dieu crea la Femme’ with Bridgitte Bardot in the 1950’s. This led to a massive tourist explosion to the once quiet little fishing village. To this day the area to visit is the harbour and you can find more luxurious yachts then fishing boats. Every Saturday and Tuesday morning they have a flea market at Place des Lices and is well known in the area. In the summer season you can find ques of cars like 20 km long to visit this market. It appears that you can find the best vintage there. Of course while I am here I have to explore this market myself and I decided to go this past Tuesday morning.

fashionista chloe Saint Tropez vintage markt
fashionista chloe Saint Tropez vintage markt

Vanuit hotel Villa Marie is er de hele dag een gratis shuttle service naar Saint Tropez en de stranden van Pampelonne aanwezig (super handig). Na het ontbijt (rond een uur of half 11) besloten we met het busje richting het centrum van Saint Tropez te gaan. Ga je in de zomer naar deze markt, ga dan vroeg want zelfs nu is het enorm druk. Op Place des Lices liepen we nog net niet voetje voor voetje langs de kraampjes. Hierboven twee foto’s van de andere kant van Saint Tropez, het rustige gedeelte. Die rust en die kleuren, oh ik hou er zo van.

From hotel Villa Marie you can get a free shuttle service to Saint Tropez and the beaches of Pampelonne (very convenient). After our breakfast (around 1030) we decided to take the shuttle to the center of Saint Tropez, if you ever decide to go to the market in the summer then I recommend to go real early because when we got there it was already very busy. At the Place des Lices we were barely able to walk fast. Above 2 pictures of the other side of Saint Tropez, the more quiet area. The serenity and the colours are so beautiful, totally my cup of tea. 

fashionista chloe Saint Tropez vintage markt
fashionista chloe Saint Tropez vintage markt

Zoals ik al beschreef hierboven, de markt was druk en in het begin moest ik ook even mijn weg vinden. De Saint Tropez markt bestaat hoofdzakelijk uit hebbedingetjes en een soort van gypsy/hippie kleding, groenten en fruit. In een hoek is een soort van antiquer waar ik twee of drie kraampjes spotte met vintage designer kleding en koffers (oa. Louis Vuitton, Chanel en Saint Laurent). Eerlijk? Ik vind de markt in deze tijd van het jaar erg leuk (het is nog niet idioot heet en druk), maar zou er geen goud voor over hebben om uren in de file te staan, voetje voor voetje te moeten lopen op de markt en overhit thuis te komen tijdens het zomerseizoen. Hou dit dus echt “in mind” als je de (vintage) markt wil bezoeken in de maanden juli en augustus.

As I wrote before, the market is so busy and it took me a little while to find my way. The Saint Tropez market mostly exists of ‘have to have’ items with kind of gypsy/hippie clothes, vegetables and fruit. In a corner there is like an antique dealer where I also spotted vintage designer clothes and suitcases (like Luis Vuitton, Chanel and Saint Laurent). To tell you the truth I think the market this year is really good (temps are not too hot and not too busy yet), but I would never want to wait in ques for hours, or having to walk slow step by step and coming home super hot during the summer season. So keep this in mind if you want to visit this (vintage) market in July or August.

fashionista chloe Saint Tropez vintage markt
fashionista chloe Saint Tropez vintage markt

Nadat we de markt bezocht hadden zijn we nog via de kleine straatjes naar de haven gelopen. De stad Saint Tropez is enorm fotogeniek en heeft prachtige steegjes, prieeltjes, pleintjes en terrasjes. Overal waar je kijkt is het mooi en dat wilde ik natuurlijk vast leggen. Ik had het gevoel dat ik de hele tijd maar foto’s aan het maken was, maar hey dat begrijpen jullie toch wel. Lunchen aan de haven is erg prijzig, maar heb je dat er voor over dan adviseer ik bij L’Opera te lunchen. Dit is echt mijn favoriet!

After we visited the market we walked through the small streets towards the harbour. The city of Saint Tropez is very photogenic and has beautiful alleys, gazebo’s, squares and terraces. Every where you look it is just breath taking and of course I need to share that with you by making lots of pictures. But I am sure you understand. Having lunch at the harbour is very pricey, but if you are willing to pay then I advise L’Opera. That is really my favourite! 

fashionista chloe Saint Tropez vintage markt
fashionista chloe Saint Tropez vintage markt

Nadat we redelijk overhit waren van het slenteren door de stad belde we de shuttle service om ons op te laten halen. Na een ritje van zo’n 15 minuten, even op te frissen in de kamer konden we heerlijk neerploffen bij het zwembad. Even helemaal niets doen, alleen maar genieten van de zon, de rust en het zwembad. Kan het nog beter? Wat vinden jullie trouwens van mijn nieuwe gele bikini?

After we got hot from strolling, we called the shuttle service and after a 15 minute drive and able to freshen up in the room, we decided to relax by the pool of the hotel and enjoying the sun. What else can you ask for? By the way, what do you think of my 2-piece yellow bathing suit

fashionista chloe Saint Tropez vintage markt
fashionista chloe Saint Tropez vintage markt

Aan het einde van de middag dronken we nog een drankje in de lobby van het hotel. Het hotel heeft diverse hoekjes waar je iets kan drinken en de foto’s hierboven laten mijn favoriete hoekje zien. Wat vinden jullie trouwens van de outfit die ik draag? Ik heb gekozen voor mijn Manebi suede espadrilles in combinatie met mijn Storm & Marie gestreepte jurkje. Vandaag is het weer tijd om de roadtrip voort te zetten. We rijden een klein stukje naar het centrum van Saint Tropez waar we twee dagen veblijven bij Benkirai hotel (#spannend) Wil je 24/7 op de hoogte blijven van al mijn avonturen volg mij dan ook op snapchat: @Fashionistachloà bientôt de Saint Tropez.

At the end of the afternoon we had a drink in lobby of the hotel. The hotel has several nooks where you can sit and enjoy a drink and in the pictures above you can see my favourite nook. By the way, what do think of my outfit? I chose for Manebi suede espadrilles in combination with my Storm & Marie striped dress. Today it is time to continue our road trip. We are driving first to the center of Saint Tropez where we are staying for 2 nights at the Benkirai hotel (#exciting). Do you want to stay informed 24/7, then follow me with snapchat: @Fashionistaclo. A Bientot de Saint Tropez.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

12 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.