De Slufter; het mooiste natuurgebied op Texel

EASTER ON TEXEL WITH FACEHUNTER - YVAN RODIC
EASTER ON TEXEL WITH FACEHUNTER - YVAN RODIC
EASTER ON TEXEL WITH FACEHUNTER - YVAN RODIC DE SLUFTER
EASTER ON TEXEL WITH FACEHUNTER - YVAN RODIC
EASTER ON TEXEL WITH FACEHUNTER - YVAN RODIC DE SLUFTER
EASTER ON TEXEL WITH FACEHUNTER - YVAN RODIC DE SLUFTER
EASTER ON TEXEL WITH FACEHUNTER - YVAN RODIC
EASTER ON TEXEL WITH FACEHUNTER - YVAN RODIC DE SLUFTER
EASTER ON TEXEL WITH FACEHUNTER - YVAN RODIC DE SLUFTER
EASTER ON TEXEL WITH FACEHUNTER - YVAN RODIC DEN HOORN EASTER ON TEXEL WITH FACEHUNTER - YVAN RODIC DEN HOORN
EASTER ON TEXEL WITH FACEHUNTER - YVAN RODIC

En whoops voordat we het door hebben zijn de Paasdagen weer voorbij! Last minute besloot ik samen met Yvan Rodic (founder of Facehunter) Texel te bezoeken. De afgelopen maanden bezocht ik al Vlieland  en Terschelling en omdat Yvan graag iets typisch Nederlands wilde zien besloot ik nu Texel aan te doen. Er was slecht weer voorspeld, maar op een of andere manier waaide alle regen over. Al op de boot richting Texel hadden we prachtig weer en toen we natuurgebied de Slufter bezochten was het met zon en een strak blauwe lucht genieten geblazen. Natuurreservaat De Slufter is ontstaan toen de dijken door braken en de Noordzee zijn weg ging achter de duinen. Het zuidelijke deel van De Slufter is toegankelijk voor recreatie en is adembenemend mooi om te bewandelen. Yvan had even het gevoel dat hij in de Nederlandse woestijn liep (op sommige plaatsen in het zand spierwit). Dit gebied is dus zeker een must-go als je Texel bezoekt. Op zondag was code geel (slecht weer) door het KNMI af gegeven, maar dat viel gelukkig mee. In de ochtend regende het een beetje, maar daarna ging de zon schijnen (lucky me!). We konden Texel natuurlijk niet verlaten zonder een aantal Texelse huisjes te bekijken. Voordat we de boot pakte naar Amsterdam hopte we nog snel even langs Den Hoorn. Het waaide vreselijk hard, maar dat kon de pret niet drukken. Tijdens ons avontuur kwamen we ook iets typisch Hollands tegen (zie laatste foto). Voor mij is het erg normaal om langs de weg dit soort kraampjes te zien waar streekproducten worden verkocht, maar voor Yvan was dit totaal nieuw. Na 48 uur te hebben uitgewaaid op de Wadden pakte we de boot terug. Wist je trouwens dat je maar €2,50 betaalt voor een retour ticket Den Helder – Texel en je er maar 20 minuten over doet? Inmiddels ben ik weer in Amsterdam en ligt er een berg werk op mij te wachten. Ik heb super leuke paasdagen gehad en ga in de zomer zeker nog een keer terug naar Texel. Zijn jullie al weleens op dit eiland geweest en wat vonden jullie ervan? Let me know! Liefs X

And whoops before we notice the Easter holidays are over again! Last minute I decided to visit Texel with Yvan Rodic (founder of Face Hunter). Over the last few months, I already visited Vlieland and Terschelling  and because Yvan wanted to see something typically Dutch, I decided to show him Texel. There was bad weather predicted, but in a way or another we almost see no rain. Already on the boat to Texel, we had beautiful weather and when we visited the Slufter there was a beautiful blue sky and lots of sunshine. The Slufter is a nature reserve and was created when the dikes broke and the North Sea went away behind the dunes. The southern part of the Slufter is accessible for recreation and is breathtakingly beautiful to walk. Yvan had the feeling that he was walking in the Dutch desert (some of De Slufter has almost white sand). Sunday morning it rained a bit, but then the sun came around the corner (lucky me!). Of course, we could not leave Texel without seeing a number of Texel houses. Before we took the ferry to Amsterdam, we hopped by Den Hoorn for a quick photo stop. It was super windy, but that did not spoil the fun. During our adventure, we saw something typical Dutch along the way (see last photo). For me it is very common to see this kind of roadside stalls where local products are sold, but for Yvan this was totally new. After 48 hours on the island  we took the ferry back. Did you know that you only pay € 2.50 for a return ticket Den Helder – Texel and it took you just 20 minutes to go? Right now I’m in Amsterdam again and there is a lot of work waiting for me. I had super fun and sunny Easter and will go in definitely go back to Texel in the summer. Have you ever been on this island, and what did you like it? Let me know! Love X

Outfit 1: rainboots: Ilse Jacobsen – leather pants: Zara, coat: Vero Moda – sunnies: bought in South Africa

Ouftit 2: shoes: Nubikk – jacket: Colmar Originals – bag: Furla

Ouftit 3: pants: Vero Moda – shirt: unknown, jacke: Zara

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

6 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hoi Chloe

    Texel vind ik een heel fijn eiland. Ik ben er meerdere keren geweest, In de zomer vind ik er meer sfeer hangen als in de winter. In het zomerseizoen is er altijd meer te doen op het eiland. Oudeschild, de haven ,daar hebben ze een patatzaak met lekkere patat. Hopelijk zit die er nog steeds.Ik ben in de vuurtoren geweest, Ecomare, Juttermusea en nog veel meer, Een ijsboerderij in de buurt van vakantiepark De Krim. De Koog is ook erg leuk, kroegjes en een discotheek. Op het eiland is genoeg te doen, gewoon even uitzoeken of rondrijden.
    Mocht je er opnieuw naar toe gaan. Veel plezier. X Annemieke