PITTI IMMAGINE UOMO FLORENCE

PITTI IMMAGINE UOMO FLORENCE with Andreas Wijk

on this picture: together with Andreas Wijk 

Twee keer per jaar staat Florence in het Pitti Immigine Uomo. Dit is de heren beurs waar diverse merken hun aankomende collectie presenteren. In Nederland kennen we natuurlijk de Modefabriek, maar bij Pitti Uomo ligt het mode segment hoger. In de begin jaren kochten winkels hun collecties echt op de beurs, maar de modewereld is aan het veranderen. Tegenwoordig maken winkels een afspraak met het merk en is de beurs meer een inspiratie bron. Diverse mensen gaan naar Pitti Uomo om te kijken wat er speelt. Dit seizoen lanceert bekend Italiaanse blogger Mariano Di Vaio bijvoorbeeld zijn schoenen collectie (die veel weg heeft van Filling Pieces) en laat Roy Rogers zijn collectie zien met Scott Schuman (bekend van de Satorialist). Voorheen trok het modevolk naar Berlijn voor de Bread and Butter beurs. maar sinds dat zij failliet gingen (en ondanks de doorstart) is de Pitti Immigine Uomo beurs populairder dan ooit te voren.

PITTI IMMAGINE UOMO FLORENCE Streetstyle fashion

Dit begint al aan de poort, waar diverse fotografen staan opgesteld om foto’s te maken van de mannen die Pitti Uomo betreden. Het is prachtig om te zien hoe het er aan toe gaat. Maarten vond iedereen knap, terwijl een bekende van mij, die een gevestigde modezaak heeft in Nijmegen, zich in de dierentuin voelde. Ik kan er wel van genieten, genieten van het feit dat stiekem iedereen zijn best doet om er leuk uit te zien. De beurs is verdeeld in diverse area’s, maar omdat het zo mooi weer is in Florence besloot ik op het “gezien en gezien worden plein” een aantal foto’s te maken.  Dit vooral om jullie te laten zien hoe het er aan toe gaat. Eerlijk is eerlijk Florence is natuurlijk niks tegenover een internationale fashion week. In Milaan, Parijs of New York is het echt een mode circus en in Florence ligt dat net iets anders. Een leuk weetje is dat merken tijdens fashion week bloggers/celebreties kleden, zodat zij de kleding naar de show kunnen dragen en hierdoor gefotografeerd worden door street style fotograferen (die weer opdracht hebben gekregen dit te doen door het merk). Uiteindelijk komen de gemaakte foto’s in diverse magazines en krijgt het merk/de designer promotie. Zo zie je maar weer het is een soort van spil die steeds rond draait. Anwyay, even terug naar Pitti Uomo. Wat mij vooral opviel was dat op de beurs sneakers in overvloed zijn (voor SS16), coltruien niet meer weg te denken zijn uit het huidige modebeeld en de double breasted jas een echte must-have is. Hieronder een kleine impressie van de heren tijdens Pitti Uomo. Wat vinden jullie?

PITTI IMMAGINE UOMO FLORENCE Streetstyle fashion
PITTI IMMAGINE UOMO FLORENCE Streetstyle fashion
PITTI IMMAGINE UOMO FLORENCE Streetstyle fashion
PITTI IMMAGINE UOMO FLORENCE Streetstyle fashion
PITTI IMMAGINE UOMO FLORENCE Streetstyle fashion
PITTI IMMAGINE UOMO FLORENCE Streetstyle fashion

Natuurlijk ook een aantal foto’s van mijn eigen look. Normaal hou ik er wel van om uit te pakken, maar de laatste tijd ben ik stiekem toch meer van “less is more”. Ik weet niet wat het is, maar misschien is mijn stijl gewoon een beetje aan het veranderen. Tijdens Pitti Uomo koos ik voor een gescheurde jeans, mijn zwarte coltrui, grijze oversized jas, heren schoenen en gaf ik mijn outfit een extra touch door glitter sokjes toe te voegen. Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van deze look vinden. Daarnaast mijn vraag aan jullie, wat vinden jullie van de modewereld tegenwoordig? Gaan jullie mee in trends, kijken jullie naar street style op website en worden jullie beïnvloed door mode bloggers? Ik ben echt heel erg benieuwd naar jullie reacties, dus brand maar los hieronder in de comments. Liefs vanuit Florence.

PITTI IMMAGINE UOMO FLORENCE Streetstyle fashion
PITTI IMMAGINE UOMO FLORENCE Streetstyle fashion

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

6 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.