Dingen om te doen tijdens je citytrip naar Florence

Terwijl ik dit schrijf zit ik in het vliegtuig onderweg naar Kaapstad. Daar natuurlijk later meer over, vandaag wil ik met jullie een aantal hotspots delen vanuit Florence. De tweede week van januari was ik in Florence voor het LuisaViaRoma event, bezocht ik de Pitti Uomo, maar wilde ik niet naar huis gaan zonder een aantal nieuwe spots te hebben gezien. Dus What to do in Florence? Het was de zesde keer dat ik deze prachtige Italiaanse stad bezocht en natuurlijk heb ik al van alles gezien. In het algemeen vind ik het heerlijk om door Florence te wandelen. Alles is op loopafstand, de gebouwen zijn prachtig en met mooi weer is het zeker geen straf om de benen wagen te pakken. Als ik aankom in Florence wil ik het liefst meteen de stad in om even een blik op te vangen van de Duomo. Met of zonder zon, deze kathedraal blijft adembenemend mooi.

FLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE
FLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE

Maar er is natuurlijk meer. Tijdens mijn vrije uurtjes wilde ik diverse dingen bezoeken, maar helaas was niet ieder restaurant geopend. Zo las ik op Girl in Florence ove een van de beste betaalbare restaurants van Florence genaamd Osteria il Buongustai. Maar die bleek na een half uur zoeken gesloten te zijn. Niet getreurd er was meer en daarom hieronder mijn nieuwste hotspots van Florence.

OLYMPUS DIGITALFLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE
FLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE

Gelato Carapina (Via Lambertesca, 18)
Er zijn natuurlijk duizenden ijstentjes in Florence, maar deze is echt uniek. In een zijstraat achter de Ponte Vecchio vind je Carapina. Hier wordt alleen ijs verkocht van het fruit wat tijdens die maand verkrijgbaar is. Ik koos voor Pistache en Peer smaak. Jemig wat was dit lekker.

FLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE
FLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE

Gucci Museum (Piazza della Signoria, 10)
Op Piazza Delle Signoria, net naast het bekende Palazzo Vecchio vind je het Gucci museum. Betreed het pand en laat je meenemen in het verhaal van Guccio Gucci. Hij begon ooit als lift boy in het Sovoy hotel in Londen en besloot bij terug komst in Florence reistassen te gaan ontwerpen. Het nu bijna iconische Gucci logo werd hierbij typerend voor zijn designs. Oh en wat vinden jullie van de Gucci auto? Na een bezoekje aan het museum is het leuk om een cappuccino te gaan drinken in het restaurant (gelegen naast het museum). Wel moet ik erbij zeggen dat ik zelf het museum interessanter vond. De koffie bij het restaurant is erg prijzig en in mijn ogen niet enorm bijzonder.

FLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE
FLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE
FLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE

Mercato Centrale Firenze
Net naast het bekende restaurant Zaza ligt Mercato Centrale. Beneden tref je de markt aan en op de eerste etage diverse tentjes met zeer uiteenlopende gerechten. De porties zijn klein dus je kunt diverse dingetjes bestellen.

FLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE
FLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE

News Cafe ( Via del Giglio, 59)
Net achter de Duomo in een klein straatje vind je News Cafe. Dit cafe ziet er van buiten en binnen niet bijzonder uit, maar wat de Duomo latte art maakt het speciaal. Bestel je een koffie dan krijg je een prachtige Duomo van chocolade erin gegraveerd. Toen ik dit las werd ik natuurlijk enthousiast, dit moest ik zien. Helaas is diegene die de latte art verzorgd niet altijd aanwezig, hierdoor zijn wij twee keer terug gegaan. Wil je zeker van een Duomo latte zijn, bel ze dan gewoon even op. Ze zijn super vriendelijk en hey je wilt natuurlijk niet voor niets een blokje omlopen. Voor dat blokje wil je uiteraard een goed kopje koffie toch?

FLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE
FLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE

Shake Cafe (Via degli Avelli, 2)
Vorig seizoen ontdekte Maarten en ik dit cafe, welke perfect is om je dag te starten. Ok, ik snap dat het heerlijk is om te ontbijten met zoete lekkernijen, maar bij Shake Cafe bereiden ze gezonde smoothies, hebben ze diverse yoghurt soorten, vers fruit en natuurlijk heerlijke koffie. Dit keer zaten we niet dicht bij dit tentje in de buurt, maar zit jouw hotel wel in de buurt hop dan zeker even langs.

FLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE
FLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE

LuisaViaRoma (Via Roma, 19/21/r)
Een must-do als je in Florence bent is langsgaan bij de winkel LuisaViaRoma. Deze concept-store, die bij iedereen in Florence bekend is, moet je gewoon gezien hebben. Zowel bekende merken als Valentino en Balmain maar ook hoogstaande (wat onbekendere) labels zoals Vivetta zijn hier vertegenwoordig. Be prepared, want ik weet zeker dat je alles wilt hebben als je binnen bent. Shop til you drop.

FLORENCE HOTSPOTS FASHIONBLOGGER WHAT TO DO IN FLORENCE FIRENZE

Heb je zelf nog leuke tips voor mij, laat mij het dan weten hieronder in de reacties. Bekijk de video over mijn trip naar Florence op mijn YouTube kanaal hier.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Wat een super leuk verslag, hier ben ik heel blij mee omdat ik ook in het voor jaar naar die mooie stad Florence ga, ik verheug me er al op! Mooie foto s ook .