De tips voor een citytrip naar Lissabon

All pictures + video made with my Olympus PEN E-PL7

Lissabon, de hoofdstad en grootste stad van Portugal. Nog nooit eerder bezocht ik deze stad, maar eens moet de de eerste keer zijn. Toen ik van Olympus een uitnodiging kreeg om drie dagen deze stad te bezoeken maakte ik even een dansje. Mijn koffer had ik snel gepakt (lees daar meer over hier) en de reis kon beginnen. Lissabon is drie uur vliegen en heeft een uur tijdverschil (-1). Samen met bloggers Elke en Nieke (bekend van de blog StyleofTwo) vlogen wij met TAP Portugal richting het zuiden. Ik kende deze maatschappij nog niet, maar dit is zeker een aanrader. Zowel op de heen als de terug weg werd er een lunch en drankjes aangeboden (dat zie je niet vaak meer). Prijsvechters Ryanair en Transvia vliegen ook op Lissabon, maar de kosten van een retour ticket schelen niet veel in vergelijking met KLM of TAP Portugal. Eenmaal aangekomen kon het avontuur beginnen.

De luchthaven ligt midden in de stad dus binnen een half uurtje kwamen we al aan in ons hotel. We verbleven in hotel Memmo Alfama wat echt een aanrader is! Het hotel ligt op een prachtige locatie (wel moeilijk te bereiken met de taxi door het smalle straatje) en op het dak terras heb je een prachtig uitzicht over de Tago (rivier de Taag) en oude stad van Lissabon. Als het mooi weer is kan je ook nog een duik nemen in het zwembad en kan je de hele dag heerlijk relaxen in een van de lounge banken. Daar zeg ik geen nee tegen! Anyway, Nadat we even opgefrist waren, was het tijd voor de lunch. Lissabon heeft een zuid mediterraans klimaat wat betekend dat het rond maart-april zacht is. Echter hadden wij de pech dat er net die dag regen was voorspeld. Als de zon dan weg is, is het fris en de regen maakte het ook nog eens nat. Het terras van onze lunchspot Portas do Sol was prachtig, maar helaas moesten we naar binnen door de regen. Ben je in Lissabon en is het mooi weer strijk dan zeker even neer bij Portas do Sol en geniet van een van de heerlijke gerechtjes. Na de lunch was het tijd voor de rondleiding die helaas letterlijk in het water viel (zie video). Na nog wat rond geslenterd te hebben en een heerlijke koffie konden we eindelijk even neerploffen op ons hotelbed. In de avond stond een drie gangen menu bij The Isolito Restaurant & Bar op het programma. Daarna liet ik Lissabon voor wat het was. Ik was super moe en besloot te genieten van mijn heerlijke douche en bed (met enorm veel kussens).

De tweede dag was het beter weer en gelukkig maar want tijdens deze dag stond de shoot in samenwerking met Olympus op het programma. Alle bloggers werden tijdens deze dag gefotografeerd door fotograaf Ralph Man. We werden verdeeld in twee groepjes (ochtend – middag) en ik was als laatste aan de beurt. Hierdoor kon ik nog even genieten op het terras in een van de lounge banken (zie foto 16).  Nadat mijn make-up en haar was gedaan was het eindelijk zo ver. De shoot werd gehouden op diverse locaties in Lissabon en het resultaat komt snel online op de blog. Na de shoot en een snelle lunch bij Restaurant Aura (op het bekende plein Praça do Comércio) was het alweer tijd voor het middag programma. Gelukkig scheen het zonnetje nog steeds en dit maakt het toch wat fijner tijdens een city trip. In de middag hebben we vooral het centrum en de oude stad bezocht. Hier vind je onder andere bekende winkels als Zara, Bershka, Stradivarius maar ook Blanco (een Spaans concept wat vergelijkbaar is met Bershka). Door de straten lopen van Lissabon is al een belevenis. De huizen hebben prachtige tegels en even zou je willen verdwalen in de kleine straatjes. Vergeet ook niet om een van de bekendste lekkernijen van Lissabon, Pasteis de Belem te eten. Dit zijn kleine pasteitjes, die anderhalve eeuw geleden door monniken werden uitgevonden. Deze pasteitjes zijn voorzien van een romige vulling en worden bestrooid met kaneel en poeder suiker. Echt, maar dan ook echt super lekker. Na de tour (helaas was er geen tijd om te shoppen) was het tijd voor de groepsfoto en het avond programma. In de avond dineerde wij bij Mini Bar Teatro, waar we genoten van allerlei kleine hapjes. Om onze dagen goed af te sluiten danste we nog tot in de late uurtjes op Fado muziek, het bekendste Portugese volkslied. De laatste dag bestond vooruit uit ontbijten, even nog genieten van de zon en gezellig kletsen met de andere bloggers. Hierna stond de taxi alweer te wachten om ons naar het vliegveld te brengen.

Zoals je ziet had ik een redelijk vullend programma waar ik diverse leuke spots heb ontdekt. Helaas kon ik niet alle bezienswaardigheden bezoeken, maar in deze post hoop ik jullie wel een goed beeld van Lissabon te kunnen geven. Heb je nog vragen dan kun je die altijd hieronder stellen in de reacties.

Nog even alle tips op een rij:

– Boek een kamer met zicht op de rivier de Taag bij Hotel Memmo Alfama.

– Eet en drink je misselijk aan Pasteis de Belem in combinatie met de bekende Portugese likeur Ginjinha

– Maak een ritje in tram 28, die je door de oude stad van Lissabon voert.

– Ga lunchen in de zon bij Portas do Sol  en geniet van heerlijke pinchos met Portugese ham, mozzarella en zongedroogde tomaatjes.

– Shop tassen vol bij Blanco en Stradivarius

– Drink de Hairspray cocktail bij restaurant Mini Bar Teatro.

– Luister Fado muziek in een van de Fado huizen in de wijk Alfama, Bairro Alto en Mouraria

–  Laat je inspireren, geniet en maak je hoofd leeg! ENJOY!

Lissabon trams Olympus PEN Generation Citytrip
Lissabon trams Olympus PEN Generation Citytrip bij raça do Comércio
Lissabon trams Olympus PEN Generation Citytrip bij raça do Comércio
Lissabon trams Olympus PEN Generation Citytrip bij raça do Comércio
Lissabon trams Olympus PEN Generation Citytrip bij view oude stad Lissabon
Lissabon Olympus PEN Generation Citytrip
Lissabon Olympus PEN Generation Citytrip Portas do sol
Lissabon trams Olympus PEN Generation Citytrip bij raça do Comércio
Pasteis de Belem en Ginjinha Lissabon Citytrip Olympus PEN Generation
Lissabon trams Olympus PEN Generation Citytrip bij raça do ComércioStreets of Lisbon Olympus PEN Generation
Hotel Memmo Alfama Lisbon Citytrip Olympus PEN Generation E-PL7
Hotel Memmo Alfama Lisbon Citytrip Olympus PEN Generation E-PL7
Hotel Memmo Alfama Lisbon Citytrip Olympus PEN Generation E-PL7
Hotel Memmo Alfama Lisbon Citytrip Olympus PEN Generation E-PL7
Hotel Memmo Alfama Lisbon Citytrip Olympus PEN Generation E-PL7
Hotel Memmo Alfama Lisbon Citytrip Olympus PEN Generation E-PL7 dress Chicwish
Hotel Memmo Alfama Lisbon Citytrip Olympus PEN Generation E-PL7 dress Chicwish together with Gaby Speckbacher
Hotel Memmo Alfama Lisbon Citytrip Olympus PEN Generation E-PL7 at Mini Bar Teatro Hairspray Cocktail
Hotel Memmo Alfama Lisbon Citytrip Olympus PEN Generation E-PL7 wearing Baum und Pferdgarten top and Goosecraft jacket

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

13 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Awesome pictures!!!!! Wow, that could become your second career! You have an excellent eye for beauty and originality!!! Well done!!! xoxoxoxo

  2. Wow, awesome pictures.!! That could become your second career! You have a great eye for beauty and originality!!! Well done! xoxoxox