Actrice Liza Sips

Liza Sips

In 2007  wordt Liza Sips bij het grote publiek bekend door haar rol als Vicky Pouw in de bekende serie GTST. Inmiddels zijn we bijna 10 jaar verder en heeft zij net haar eerste jeugd roman uit gebracht. Dat is zo’n succes dat ze een akkoord heeft gekregen op een vervolg. Heeft Liza goud in haar vingers? Wat zit er achter dit succes verhaal?

Ik ken Liza al een hele tijd. Toen ik net begon met bloggen zo’n vier jaar geleden kwam ik haar regelmatig tegen. Op diverse events waar ik mijn hoofd liet zien zag ik haar ook. Na een aantal keer kwamen we in contact en kregen we een band. Liza was vrolijk, gezellig en altijd geïnteresseerd.

LIZA SIPS en Chloe Sterk Strand Zuid GTST, Soapsop Interview LIZA SIPS en Chloe Sterk Filippa K opening GTST, Soapsop Interview LIZA SIPS en Chloe GTST, Soapsop Interview LIZA SIPS en Chloe Sterk GTST, Soapsop Interview Nu ongeveer vier jaar later ben ik onderweg naar de Wolvenstraat waar we eindelijk na al die jaren een koffietje gaan drinken. Gewoon een keer niet op een event, gewoon op een dinsdag morgen in een van de bekendste straten van Amsterdam. Als ik aankom is cafe het Wolfje nog redelijk leeg. Ik neem plaats aan een tafel net naast de bar en doe mijn laptop open. Naast mij slurpt een stel aan hun te gezonde sapje. Misschien moet ik ook maar eens een sapje nemen. Na Milaan of vooral na al die hamburgers in Milaan en met Lissabon in het vooruitzicht kan een sapje geen kwaad. Als ik hoor dat er vooral wortel en gember in zit haak ik af en besluit ik een verse munt thee bestellen. Op het moment dat ik wil bestellen slaat de deur open en komt Liza binnen. “ Oh nee, je zit toch niet al heel lang te wachten” vraagt ze met een bezorgt hoofd. Ik begin te lachen “ nee hoor, ik kom net binnen en was van plan wat te gaan bestellen”. De bezorgdheid op haar hoofd maakt plaats voor een glimlach. Liza neemt plaats en besteld een thee. We praten honderd uit en eigenlijk gaat het over alles en niets. Je kent het wel gewoon dat koffie geteut. Ik wil alles weten over haar boek en Liza over mijn avonturen in Milaan. Voordat we het door hebben zijn we zo een half uur verder. Tussen neus en lippen door vertel ik haar dat ik in sneltreinvaart in de trein nog even de laatste hoofdstukken van haar boek Soapsop heb gelezen. Liza begint te glunderen.

LIZA SIPS en Chloe Sterk GTST, Soapsop Interview , Wolfje Amsterdam

Nadat onze thee bijna op is begin ik over de gelijkenissen tussen haar boek en haar vroege carrière in GTST. Ik gniffel even en vraag of Mees, de jongen waar hoofd personage Pippa verliefd op wordt misschien toentertijd Ruud Feltkamp is geweest. Liza begint te lachen en begint meteen honderd uit te praten. “ Het boek is fictie, maar de castings en hoe het er op een set aan toe gaat zijn natuurlijk uit eigen ervaring. Ruud Feltkamp was toentertijd inderdaad enorm populair, je had toen echt de jongeren en de ouderen. Toch is de verhaallijn rondom de ruzies en liefdes scenes verzonnen”. Ik lach en zeg “dat is nou balen, ik dacht even een primeurtje te hebben”.  Beide liggen we dubbel en ik merk aan Liza dat ze het leuk vind dat ik het boek ook echt gelezen heb.

“Eigenlijk verdween Vicky Pouw al snel uit Meerdijk, terwijl een aantal van jouw ex collega’s nog steeds daar rondlopen. Had je daar een reden voor?” Liza nipt aan haar thee en begint te praten. “Ik vond het fantastisch dat ik uit 500 meiden werd gekozen voor de rol van Vicky. Mijn GTST carrière begon als de engel van Jef en dit was echt mijn grote kans. Ik ben een streber en haalde mijn HAVO terwijl ik ook full-time werkte in Aalsmeer. Toen ik mijn diploma op zak had lag er een GTST carrière op mij te wachten, maar was dit alles. Ik was heel erg bang dat ik de GTST stempel kreeg. Daarom wilde ik dat Vicky er na twee jaar werd uitgeschreven. Hierna ging ik aan de slag als presentatrice bij Nickelodeon en was opeens weer mijzelf. Ik hoefde geen rol meer te spelen, maar was gewoon Liza”. Liza’s verhaal interesseert mij en ik hang aan haar lippen. Het blijkt dat Liza het liefst meerdere dingen doet, wat lastig is in Nederland. Volgens Liza ben je vaak het een of het ander, maar zij wil juist alles doen. Zo speelde ze in de film Penny’s Shadow, sprak ze diverse stemmen in, presenteerde ze, zat ze in de jury van Sterren Springen en schreef ze zelfs een boek. Het is duidelijk een bezig bijtje.

LIZA SIPS en Chloe Sterk GTST, Soapsop Interview , Wolfje Amsterdam

Ooit was Liza ook nog de muse van Louis Vuitton en natuurlijk ben ik daar als fashionista benieuwd naar. “ Doe je nog veel voor Louis Vuitton?” vraag ik op de man af. Liza glimlacht. “ Het was te gek om de kleding  van Louis Vuitton naar events te mogen dragen. Sommige mensen dachten zelfs dat ik wakker werd in Louis Vuitton. Alles moest ik gewoon inleveren hoor” grapt Liza. “Al bleef er soms iets aan de strijkstok hangen vanuit Parijs. Ik ben erg dankbaar dat ik dit heb kunnen doen, maar soms was het lastig dat ik van top tot teen in Louis Vuitton liep. Ik hou juist van combineren en draag net zo lief mijn Levi jeans’.

We vervolgen ons gesprek en Liza vertelt dat ze inmiddels volwassener is geworden, meer tijd besteedt aan haar vrienden en familie, dat ze enorm kan genieten van een avondje niks doen met haar vriend op de bank, haar favoriete eettentje Izakaya is, nu liever voor een mooie reis kiest in plaats van een dure tas en dat ze een chocolade junkie is.

De tijd vliegt voorbij en voordat we het weten zitten we al 1,5 uur gezellig te kletsen. Nog even ben ik benieuwd naar haar toekomst. Kinderen, reizen, carrière, wat staat er op de planning? Liza vertelt dat ze niet in leeftijden gelooft en dat alles komt zoals het komt. Natuurlijk heeft ze een moederwens, maar het belangrijkste vind ze dat we gewoon allemaal moeten genieten van het prachtige leven en niet teveel moeten nadenken over de stomme dingetjes van het leven.

Na ander half uur, twee verse munt thee, een aantal selfie en heel veel lol loop ik glimlachend naar buiten. De zon schijnt, de lente is om de hoek en het leven lacht ons allen toe. Net als Liza moeten wij vaker genieten van de kleine dingetjes die ons zo gelukkig kunnen maken en uiteindelijk heel veel succes kunnen opleveren.

Volg Liza Sips ook op Instagram en Twitter en koop het eerste deel van Soapsop nu via Bol.com 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

4 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Wat heb je een.een.super verslag geschreven , en leidt dat haar al zo lang kent! Ze lijkt me ook een leuke meid, ik ga zeker haar boek lezen!