Zo maak je de lekkerste spaghetti met kipgehaktballetjes

Regen, hagel, natte sneeuw. Niet echt de winter waarop we gehoopt hadden. Geen fonduerecept dan maar want deze droefenis geeft me niet bepaald wintersport vibes.  Wat ik nu het liefste doe, is op de bank kruipen met een dekentje. De mini en ik zijn ook nog een beetje ziekig en wat is er dan beter dan Disney films kijken op de bank met natuurlijk; een dekentje! En wat wil nou? Krijg ik ook nog inspiratie van deze too good to be true droomwereld die Walt voor ons geschapen heeft. (die was deze week even ver te zoeken) Ik wil nu namelijk geen ingewikkelde maaltijd maar ‘simple comfort food’ en nou keek de kleine net naar Lady en de Vagebond en hun romantische ‘spaghetti scène’.

FullSizeRender-1

Spaghetti and meatballs it is! Mijn versie kan kinderen en de ouderen bekoren. Ik meng de tomatensaus met pompoen om de smaak zachter te maken. Maar het wordt zeker geen flauwe hap.

FullSizeRender

Pasta met een Pompoen/Tomatensaus met kipgehaktballen

Recept voor 5 personen:

Ingrediënten:

500g pasta naar keuze (deze keer gebruikte ik spaghetti vorige keer bucatini, neem gewoon wat je lekker vindt)

Voor de saus:

een eetlepel olijfolie

een half pompoentje in blokjes van 2×2 cm circa 400g (sommige supermarkten hebben ook voorgesneden blokjes in de koeling)

1 ui

1 theelepel knoflookpuree

een handje peterselie

een handje basilicum

een kipbouillonblokje

een grote fles sugo tomatensaus

200 ml kookroom

ik heb er nog 100g gorgonzola bij gedaan maar dat hoeft niet

peper en zout

300ml water

Voor de kipgehaktballen:

500g kipgehakt

een theelepel knoflookpuree

een theelepel (gerookt) paprikapoeder

twee theelepels venkelzaad

een eetlepel pijnboompitten grof gehakt

1 rauw ei

paneermeel

zout en peper

2 eetlepels Parmezaan

IMG_4036

Bereidingswijze:

Kipgehaktballen:

Ik heb deze saus met kip en rundergehaktballen gemaakt en met kipgehakt is het echt een stuk lekkerder! Doe het gehakt in een grote schaal. Doe alle ingrediënten erbij behalve het paneermeel. Alles goed door elkaar kneden met je handen en voeg ondertussen steeds een beetje paneermeel toe totdat het gehaktmengsel niet meer ‘slimey’ is.  Dan was je je handen met warm water en droog ze niet af! Met natte handen is het draaien van de ballen veel makkelijker. Maak dan ballen ter grote van een golfbal. Doe ze allemaal op een bord, overdek met wat folie en zet in de koelkast totdat je klaar bent met de saus.

FullSizeRender-3

Saus:

Schil de pompoen en hak ze in blokjes en doe hetzelfde met de ui. Verwarm de olie in een grote pan. Doe de blokjes ui, de teen knoflook en de pompoen erin.  Voeg wat peper en zout toe en laat 5 tot 10 min aanfruiten. Doe dan de sugo tomatensaus, het handje fijngehakte peterselie en het bouillonblokje erbij. Laat de pan met de deksel erop op gemiddeld vuur doorkoken. Test na 10 min of de pompoen zacht is door een blokje met een pollepel tegen de zijkant van de pan te drukken. Als het blokje uit elkaar valt, pak je de staafmixer erbij en pureer je alles fijn. Dan doe je beetje bij beetje het water erbij en roer je totdat het een mooie gladde saus wordt. Voeg de room en gorgonzola toe en mix de saus met de staafmixer helemaal glad. Hak de basilicum fijn, doe het in de saus en even doorroeren.

FullSizeRender-2

Dan mogen de kipgehaktballen erin. Laat ze één voor één zachtjes in de saus vallen en zorg dat de hele bal met saus is bedekt. Nu mag het een kwartier op laag vuur met de deksel op de pan goed door verwarmen zodat ze door en door gaar zijn. Hierna kan je beginnen met het koken van de pasta zoals op de verpakking beschreven is. En als je de saus met de ballen op de pasta geserveerd hebt, vergeet dan niet te garneren met wat vers geraspte Parmezaan! Buon Appetito!

FullSizeRender1

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

4 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Zo nu weet ik eindelijk wat een blog is gedemonstreerd door onze dochter Karlijn. Ik vond het een interessante combinatie om spaghetti te maken met pompoen en de gehaktballen met kippenvlees. Ik zal gonny vragen dit thuis te reproduceren, ik ben benieuwd of de smaak ook lekker zacht is zoniet komt de Heinz ketchup eroverheen.