MR BOWTITAR: PITTI UOMO STREETSTYLE

Wat een toffe week heb ik erop zitten! Maandag hebben jullie al kunnen genieten van onze Florence video  en vandaag laat ik jullie zien wat ik allemaal gespot heb.  We kwamen op maandag aan in Florence en wat mij opviel was dat iedereen er goed uitziet. Misschien komt het omdat de zon er altijd lijkt te schijnen maar ik denk dat de Italianen stijl bewuster zijn dan Nederlanders. Zelf zeg ik altijd beter goed gejat dan slecht verzonnen daarom heb ik mijn negen favoriete styles uitgezocht die ik op de Pitti Uomo beurs heb gezien.

Yesterday you have all enjoyed the video of what we have done in Florence and today I will show you what I’ve seen in Florence. Monday we arrived in Florence and what strikes me is that everyone looks good. Maybe it’s because the sun always seems to be shining but I think the Italians are more style conscious than the Dutch. Personally, I always say better well stolen than badly invented. That is why I have chosen my nine favorite styles I’ve seen at Pitti Uomo fair. I especially have seen a dandy and brave style. 

Pitti Uomo streetstyle Florence Fashion Wat meteen opviel is het ruitje. Niet alleen de grote ruit maar ook het kleine ruitje. Een ruitje klinkt vaak saai maar het is makkelijk te combineren en qua kleuren is er veel mee te doen.

What is immediately noticed is the squares. Not just the big square but also the small squares. A square often sounds boring but it is easy to combine and in terms of colors, there is a lot to do with it. 
Pitti Uomo streetstyle Florence Fashion
Naast het blauw en grijs heb ik erg veel koper gezien qua kleur. Zelf hou ik erg van deze kleur. Wat vinden jullie er van?

Besides the blue and gray, I saw a lot of copper in color. Personally, I really like this color. What do you think?

Pitti Uomo streetstyle Florence Fashion De lange overcoat is niet te missen. Ik heb hem gezien in verschillende lengtes, kleuren en printjes. De overcoat staat zeker op mijn verlanglijstje.

The long overcoat is not to be missed. I’ve seen it in different lengths, colors, prints and also the lapel comes in different shapes and sizes. The overcoat is definitely on my wishlist.

Pitti Uomo streetstyle Florence Fashion
behalve koper zag ik ook veel felle kleuren. Vooral de fel gekleurde overcoats vielen op. De felle kleuren vind ik fantastisch, maar zou zelf een basic kleur kiezen voor een overcoat omdat deze makkelijker te combineren is met verschillende outfits.

Except for copper I saw many different bright colors. Especially the brightly colored coats. The bright colors look fantastic but I would choose a basic color for an overcoat because it is easier to combine with different outfits. 

Pitti Uomo streetstyle Florence Fashion
Grote omgeslagen shawls waren zeer aanwezig alle drie de dagen. Perfect om iets speciaals van je outfit te maken.

Large folded shawls were very present all three days. Bright colors and an oriental print hung around the jackets. Perfect to make something special of your outfit. 

Pitti Uomo streetstyle Florence Fashion
Naast de geklede man in pak zag ik ook mannen met een edgy randje. Zij kregen een rock uitstraling doormiddel van bijvoorbeeld kettingen, oversized kleding en zwarte hoedjes.

Besides the all tightly clothed men in suits, there are men with an rock edge that give radiance to their outfit by example necklaces, oversized clothing and black hats.

Pitti Uomo streetstyle Florence Fashion
pocket squares heb ik erg veel gezien in verschillende soorten. Niet alleen de effe kleuren zijn populair maar net zoals de shawls hebben we  ook veel pocket squares met paisley print gespot.

Pocket squares are seen in different species. Not only the smoothness colors are popular but like the scarves I also spotted a lot of pocket squares with paisley print. 

Pitti Uomo streetstyle Florence Fashion De hoed is een item die we al veel zien. Toch zie ik voor het volgende seizoen de pet weer terug komen. niet de standaard baseball pet maar een ruigere pet met een dikke stof of een klassieke pet zoals een boeren pet.

The hat is an item that we already see much. Yet I see a come back of the cap next season. not the standard baseball cap but a rougher cap with a thick fabric or a classic hat like a farmers cap. 

Pitti Uomo streetstyle Florence Fashion
Leren handschoenen horen aan je handen toch? Vorige week heb ik ze vooral uit zakken zien hangen. Natuurlijk was het lekker weer maar tijdens Pitti is overal over na gedacht. De volgende keer hang ik mijn handschoenen ook uit mijn borstzakje of broekzak. Al deze fashionable mannen hebben mij geïnspireerd de afgelopen week. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze trends vinden en van deze streetstyle post. Laat het weten in de comments hier onder. Ciao!

Leather gloves are suposed to go on your hands, right? Last week I mostly saw them hanging out of pockets. The next time I hang my gloves from my chestpocket or pocket. All these fashionable men have inspired me over the last week. I’m curious what you think of these trends and these street style post. Let me know in the comments below. Ciao!
Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.