Valerio Zeno

Valerio Zeno maakt zijn TV debuut in 1995 op 11jarige leeftijd bij de Nationale Teleloterij op Veronica. Maar al lang daarvoor droomde hij van een baan als presentator zoals Henny Huisman of Rolf Wouters. Inmiddels zijn we 20 jaar verder en ben ik benieuwd hoe zijn leven er nu uitziet. Heeft hij bereikt wat hij altijd al heeft willen doen, wat zijn zijn dromen voor in de toekomst en hoe gaat hij om met relaties in combinatie met zijn drukke baan?

Het is dinsdag middag als ik gehaast sta te wachten op mijn bestelde UBER-pop op de Dam in Amsterdam. Geërgerd volg ik via de app de Volkswagen Golf die met geen meter vooruit komt. Altijd als je haast hebt duurt het te lang.  Snel toets ik het nummer van Valerio in om hem te bellen en vertel dat ik later ben. Voordat hij iets kan zeggen begin ik al te praten, want dat lijkt mij meestal het beste. Gelukkig ken ik hem al een tijdje en dat maakt de communicatie wat makkelijker. “Ik hoop dat je in een Ferrari komt” zegt hij lachend nadat ik mijn zegje heb gedaan. Als ik eindelijk super gehaast aan kom bij de Wasserette in Amsterdam bied ik meteen mijn excuses aan en begint Valerio te lachen.  “Doe maar rustig,  het is ok dat je later bent. Alleen gaan ze hier sluiten dus we moeten ergens anders heen”. We lopen richting de Chocolate bar en nemen plaats achter in de hoek. Door al het gehaast ben ik eigenlijk vergeten iets voor te bereiden, maar zoals ik ben begin ik meteen vragen af te vuren.

VALERIO ZENO INTERVIEW FASHIONISTA CHLOE

We beginnen bij de start van zijn carrière. Hij vertelt dat hij al vanaf kleins af aan wist dat hij presentator wilde worden. Nee geen acteur, BNer of wat dan ook, nee gewoon presentator. Als jonge jongen van acht droomde hij ervan auto’s met strikken erom heen weg te geven tijdens een spelshow. Op 15 jarige leeftijd schildert hij het huis van vriend en besluit van het geld dat hij daaraan verdiend een camera te kopen en filmpjes te maken. Wanneer hij vervolgens jaren later als beginnend camera man werkt, komt er een oproep voorbij van het SBS6 programma 6Pack. Valerio wordt op 19jarige leeftijd geselecteerd. Hij gaat aan de slag bij 6Pack en kiest daarna voor een baan bij TMF. Drie jaar lang is hij het gezicht van TMF waarna hij zijn overstap maakt naar BNN. Hier start hij met het programma Try before you Die.

De meeste BNN presentatoren starten hun carrière met het programma Spuiten en Slikken en ik vraag daarom op de man af waarom Valerio hier nooit voor heeft gekozen. “ Ik ben wel gevraagd voor dit programma, maar zie het niet zitten om iedere week over sex en drugs te praten. Ik wil programma’s maken waar ik achter sta en dit zou niet bij me passen.  Zo heb ik nog nooit mee gedaan aan een programma als Expeditie Robinson en zie je mij niet als een presentator van bijvoorbeeld  3 op Reis. Begrijp mij niet verkeerd ik vind reizen leuk maar ik hoef niet per se naar het Oostblok voor een reportage. Weetje ik zou dan de  helft van de reizen met tegenzin doen. En ik vind dat je zo’n plek dan niet bezet moet houden voor iemand die daar wel warm van wordt”.

Eerlijk is eerlijk  het verhaal van Valerio interesseert mij, ik vind het enorm knap dat je in zo’n harde en lastige branche zo nuchter kan blijven en jezelf niet laat meeslepen door roem of succes. Toch ben ik benieuwd of hij zich nu in het social media tijdperk zich niet laat leiden door social media en vraag “hoe ga je om met social media? Check je bijvoorbeeld wel eens na een programma wat mensen over je zeggen”. Valerio lacht; “ natuurlijk check ik wel eens wat mensen over mij zeggen. Soms is er geen ontkomen aan, omdat mensen je mentionen.  En ja, dan zie je weleens minder leuke dingen. Mijn werk is voor iedereen te zien, dus dan is het logisch dat niet iedereen dat leuk vind. Daarbij ben ik er nooit van uit gegaan dat de hele planeet mij leuk vindt”.

VALERIO ZENO INTERVIEW FASHIONISTA CHLOE

We vervolgen ons gesprek en gaan over op Valerio’s huidige carrière. Hij vertelt dat hij stopt met het programma ‘Je zal het maar hebben’, omdat hij na zes seizoenen bijna alles had gezien en hij daardoor niet in herhaling wilde vallen. Daarnaast zegt hij Dennis VS Valerio niet zo leuk vond omdat hij liever met een vriend strijd dan tegen. Daarom werkt Proefkonijnen ook zo goed.

Uiteraard ben ik ook benieuwd naar zijn toekomst plannen. “ Hoe ziet je toekomst eruit, blijf je in Amsterdam?”. Valerio antwoord zonder na te denken “ ik ben opgegroeid in Almere en de meeste vrienden van vroeger zijn al getrouwd en/of hebben kinderen”. Ik begin te lachen, want ik als Nijmegenaar weet precies wat hij bedoeld. “In Amsterdam is dat anders, mensen komen er naartoe om hun ambitie waar te maken en zijn dus meer met hun carriere bezig in plaats van huisje boompje beestje. Ik wil heel graag kinderen maar ik wil eerst ontdekken wat ik zelf leuk vind. Het zou toch zonde zijn als je er later achter komt dat je eigenlijk nog 1000 dingen had willen doen”. Ondanks dat ik zes jaar jonger ben herken ik zijn gevoel en vul hem meteen aan “ ik snap wel wat je bedoelt Valerio, maar is dit ook de reden dat je nu geen relatie hebt?” Valerio haalt adem en er valt even een kleine stilte “Ik hoef nu nog even met niemand rekening te houden en dat vind ik heerlijk”. ik vind het knap dat deze jongen precies weet wat hij wilt en nooit van zijn pad af lijkt te wijken. “ Goed dan, nu hebben we bijna alles gehad maar ben ik nog wel benieuwd naar je drie belangrijkste toekomst dromen”. “ Ok komt ie dan: het beste amusement programma van Nederland presenteren (in trant van All You Need Is Love of The Voice Of Holland), als tweede toekomst droom graag  een vrouw met twee kinderen”. Ik val hem in de reden en zeg “ nog een voorkeur van haarkleur?”. hij lacht en zegt: “Brunette”. Ik lach en strijk over mijn gekrulde donkere haar wat net gestijld is bij Salon B. We lachen samen en praten er snel overheen. “ Ok en op nummer drie?” “Op drie staat een Ferrari met een huis dat daar bij past, locatie: onbekend”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nadat we onze verse munt thee op hebben en weg gaan maken we nog snel een foto. Met een lach op mijn gezicht loop ik naar mijn volgende afspraak. Ik besef mij dat vele nog van Valerio kunnen leren. Leef je droom, doe geen dingen waar je niet achter staat en blijf vooral jezelf. Vorige week bereikte hij bijna onopgemerkt zijn 31ste levensjaar. Valerio was gewoon aan het werk die dag en leefde zijn droom na. Jarig zijn we als het goed is nog heel lang ieder jaar en aan je dromen naleven zit een tijdslimiet.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

19 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. ooh wat gaaf dat je hem hebt geinterviewd! ik vind hem op tv altijd zo leuk, dus echt gaaf om te lezen hoe nuchter en echt hij eigenlijk is, en gewoon doet wat die wil doen ipv zich laten sturen.