CITY TRIP: KERST STAD VALKENBURG


Volgens insiders is Valkenburg de kerststad van Nederland en staat het bij CNN in de top 10 van de steden die het best bezocht kunnen worden in de Kerstperiode. Daar moest ik natuurlijk meer van weten en ging daarom samen met mijn lieve vriendin Anne-Lotte eens kijken wat er nou precies te beleven valt in dit pittoreske dorpje in Zuid Limburg. Op uitnodiging van Landal verbleven we twee nachten in een luxe 6 persoons vila op Landal Kasteel domein de Cauberg.  Valkenburg aan de Geul ligt 12 km van Maastricht af en heeft een stterk toeristisch karakter. Het staat bekend om de diverse grotten die rondom de kerst periode worden omgetoverd tot heuse kerst biezingswaardigheden. Maar ook na de kerst kun je hier nog makkelijk een bezoekje aan brengen, want naast kerst spulletjes worden hier ook interieur en andere hebbedingetjes verkocht. De kerst grot is leuk om te bezoeken, maar zelf vind ik de kabelbaan naar de Wilhelmina Toren om daarna boven met uitzicht over Valkenburg chocolade melk te drinken veel leuker. Vergeet dan ook niet om meteen een bezoekje te brengen aan de kerst zand sculpturen in de Wilhelmina grot. Qua leuke en lekkere restaurants zit je in Valkenburg ook wel goed, de Grotestraat telt tientallen restaurant en er is voor ieder wat wils. Wij kozen voor tapas restaurant La Casa en restaurant Bombarino. Als je met een vriendin gaat vind ik La Casa leuker, hier kun je gezellig hapjes delen en heerlijke Sangria drinken. Ben je nou helemaal klaar met het shoppen en de bezienswaardigheden bekijken dan kun je ook heerlijk de sauna bezoeken en gaan zwemmen bij Thermae 2000. Dit Wellness center ligt op loopafstand van Landal De Cauberg en is iedere dag geopend van 09:00 – 23:00. Ik heb echt een super leuke tijd gehad in Valkenburg en wil ik de park manger Gert en PR Works bedanken voor de uitnodiging. Benieuwd naar meer Valkenburg bekijk dan hierboven de video en hieronder de foto’s! Geniet van de sneeuw vandaag!

Alle tips op een rij:

– Breng een bezoek aan de Gemeente grot voor het onvergetelijk vakantie/kerst gevoel.

– Drink Gluhwein of warme chocomelk met slagroom drinken bij Wilhelmina Toren.

– Ontdek de zand schatten van Valkenburg in  de Wilhelmina grot.

– Kom tot rust en geniet van diverse opgietingen in Thermae 2000.

– Ga tapas happen bij Restaurant La Casa.

– Lees een boek en ontspan in het bubbelbad in een van de Landal De Cauberg vila’s

– Enjoy your stay!

CItytrip Valkenburg aan de Geul Kerststad
CItytrip Valkenburg aan de Geul Kerststad
CItytrip Valkenburg aan de Geul Kerststad Wilhelmina Toren
CItytrip Valkenburg aan de Geul Kerststad Wilhelmina Toren
CItytrip Valkenburg aan de Geul Kerststad Wilhelmina Toren
CItytrip Valkenburg aan de Geul Kerststad Wilhelmina Grot
CItytrip Valkenburg aan de Geul Kerststad

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

8 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.