MODEL MONDAY WITH LIEKE: MALLORCA AND SUPERTRASH SHOOT

In 2011 won Lieke van Houten op 14-jarige leeftijd de modellen wedstrijd Elite Model Look. Een jaar later interviewde ik haar voor Fashionista Chloe TV na Elite Model Look 2012 (bekijk de video hier). Inmiddels vliegt Lieke de hele wereld over en staat ze ingeschreven bij Micha Models. wekelijks deelt zij haar spannende avonturen, ervaringen, maar ook tips en tricks uit de modellen wereld. Na een week van afwezigheid is model Lieke weer terug. met haar column. Zoals Lieke in de Q&A (lees meer hier) al aangaf heeft zij onregelmatige weken. De ene week heeft zij veel tijd en is zij in Nederland, maar de andere week is zij super druk en zit ze weer in het buitenland. Samen hebben we besloten om buiten de fashion weeks om een keer in de twee weken een post online te plaatsen. Deze week vertelt Lieke over haar avonturen voor een klus in Mallorca. Hieronder een verslag over haar hectische, maar vooral fantastische week.

In 2011 Lieke van Houten won the model contest Elite Model Look at the age of 14. A year later I interviewed her for FashionistaChloe TV after Elite Model Look 2012 (check the video right here). Nowadays Lieke travels all over the world and got signed at Micha Models. From now on Lieke will share her excited stories, adventures, experiences but also her model tips and tricks she has learned over the years. Do you have questions for Lieke please let us know in below comment. This time Lieke is talking about her hectic but also amazing week with in Mallorca.

Lieke van Houten for Supertrash

Maandag/Monday:

Het weekend is over, vandaag geniet ik van de rust (het is een lazy day).  Morgen heb ik een job, en die dag daarna vlieg ik voor 4 dagen naar Mallorca. Ik besluit mijn koffer in te pakken en rustig aan te doen.  

It is the end of the weekend and today I am enjoying some leisure time (lazy Monday). Tomorrow I have a job and after that I am going to Mallorca for a shoot. In the evening I decide to pack my bags for this trip. 

Lieke van houten model home for Fashionista Chloe

Dinsdag/Tuesday:

Jobtime! ik heb een hele gezellige shoot met de crew van het merk Supertrash. Ik heb al meerdere malen voor hun gewerkt, en ik ben dolblij dat ik weer met hun mag werken, het is namelijk altijd zo gezellig en fijn! De shoot is in Laren (Noord-Holland), dus ik moet een eindje reizen. Eenmaal aangekomen ben ik een van de eerste, dus kan ik meteen doorlopen naar haar en make-up. Werken in Nederland is enorm relax. Ik ben bekend met bijna alle make-up en hair artists en dat maakt het altijd gezellig. Dat is nu ook het geval en  na een uurtje zit mijn haar en make-up fantastisch! Het is een Christmas shoot, dus de meest geweldige jurken en pakken behoren tot de styling, daarnaast voelt het op de locatie echt even als kerst. We hebben een hele gezellige shoot met elkaar, en zijn al vroeg klaar! Om 5 uur ben ik klaar om te gaan en krijg ik een ontzettend lief cadeau’tje van het team van Supertrash, Olcay en Kim, zoo ontzettend bedankt hiervoor. Ik heb de fluffy jas (shop de jas hier) gekregen die ik al zo lang wil hebben, en nu eindelijk heb ik hem! Hierna haast ik mij naar de bus en bel ik met mama. Eenmaal in de bus flipt de buschauffeur bij binnenkomst omdat ik aan de telefoon ben. In plaats van dat hij vriendelijk vraagt of ik mijn telefoon weg wil doen begint hij meteen te schreeuwen (maar dan echt schreeuwen) dat hij mij zat is en ik mijn telefoon weg moet doen. Ik weet werkelijk niet wat mij overkomt. Nog steeds ben ik flabbergasted. Ik ben lekker vroeg thuis en breng de avond lui in bed door met vriendje lief. Morgen moet ik weer vroeg op. 

Today it’s job time. I have a lovely shoot with the crew of the Dutch brand Supertrash.  I am always happy to work with Supertrash, because the brand and team is amazing to work with.  Today we shoot for Christmas and I am wearing the most beautiful dresses and suits (really feel like a princess).  At 5 PM it’s a wrap and I get an amazing present from Olcay and Kim (Thank you so much again girls). I got the beautiful and comfortable fluffy Supertrash coat (shop it here) and I am happy like a little child. The rest of the evening I am cuddling on the couch with my boyfriend. Tomorrow I have an early day.

model Lieke van Houten met Supetrash jas

Woensdag/Wednesday:

Danny hangt boven mij met het verhaal dat het ‘al’ half 8 is. Alle wekkers heb ik gemist, en ja ik ben nog steeds ruim op tijd, maar dat besef ik mij niet. Ik schiet omhoog en ben meteen klaarwakker, thanks lief! Uiteindelijk kan ik nog rustig aan doen, gooi ik mijn laatste dingen in de koffer en dan GOOO tijd om te gaan. Mijn lieve vader brengt mij gelukkig naar het vliegveld. Ik vlieg om half 12, perfecte tijd. Vandaag hoef ik nog niet te werken dus kan ik mij lekker op Mallorca concentreren. De vlucht is heftig, er is ontzettend veel turbulentie, en door mijn vliegangst ben ik enorm blij als het vliegtuig de grond van Palma (hoofdstad van Mallorca) raakt. Het weer valt vies tegen, zodra ik in de auto zit zie ik zwarte wolken en een regenboog voor mij, en de zon schijnt achter me. Het huis waarin wij verblijven en shooten ligt in de bergen. Het is een ouderwets huis zonder verwarmingen en alleen maar vuurkachels. Ik krijg bij aankomst een rondleiding, kop thee en ga naar mijn kamer. Ik krijg daar mijn manicure en doe een dutje tot 6 (ik heb alle tijd omdat het team vertraagd is). Als ik wakker word ga ik iedereen gedag zetten en neem ik plaats in een gezellig stukje van het huis. Het is een klein hokje met bankjes met bond erop bij een vuur, dit wordt uiteindelijk mijn favoriete plekje van het huis. Hierna eten wij met zijn alle en ga ik na het eten lekker op tijd naar bed.

Oh no I missed my alarm. No worries, I am on time! I check my suitcase and than it is time to GO! My lovely dad brings me to the airport. Today I have some spare time on the island of Mallorca and I love that. During the flight we have a lot of turbulence and I hate it. I am so happy when we land safely on the ground in Palma (the capital of Mallorca).  After the flight I am going to the house which is located in the mountains of Mallorca. The house is old, but cozy and I decide to take a nap. When I wake up it is time for dinner with the team and after I decide to go to bed early.

Model Lieke van Houten at Mallorca for Supertrash

Donderdag/ Thursday:

Om 7 uur heb ik calltime en dit is niet mijn favoriete tijd. Met half open ogen verplaats ik mijzelf naar de kamer waar mijn haar en make-up word gedaan. Ik onderga een goede transformatie, word gekleed voor de shoot (prachtige styling) en krijg te horen dat we buiten gaan shooten. Daar sta ik dan in mijn witte korte jurkje met 9 graden en harde wind. Ondanks dat het de hele dag koud is hebben we het ontzettend naar ons zin. Alles klopt aan de shoot, het haar, de make-up, de styling en de locatie. Daarbij is het team enorm leuk. Om 8 uur ben ik klaar en gaan we met zijn allen gezellig uit eten. Uiteindelijk hebben we heerlijk gegeten, gekletst en gaan daarna weer de berg op om lekker onder de wol te kruipen, we zijn kapot!

My wake-up call is at 7 AM and this is not my favorite time. With my sleepy face I move myself to the room for hair and make-up.  I undergo a transformation and the crew tells me that the shoot will be outside. I am wearing a white dress, with bare legs and it is 9 degrees. Despite the cold I am enjoying every second of the shoot. At 8 PM I am done and I dress myself for tonights dinner.  At 10 PM I am in my room and close my eyes. I am tired as hell!

Lieke van Houten for Supertrash Mallorca november 2014
Lieke van Houten for Supertrash Mallorca november 2014

Vrijdag/Friday:

Ik moet weer om 7 uur klaar staan, maar dat maakt mij niet uit. Het is ons laatste dagje shooten en ik heb er super veel zin in! Vandaag gaat ook de zon schijnen en wordt het wat aangenamer weer. Ik had er al veel plezier in met de kou, dus het wordt vast en zeker alleen maar leuker. De shoot begint op een plek die 5 minuten van het huis af ligt en het uitzicht is adembenemend mooi!  Ik baal zo ongelofelijk dat ik mijn telefoon niet mee heb om een foto van het uitzicht te maken, dit is serieus het mooiste wat ik ooit heb gezien. We fotograferen hier een paar looks en nemen de rest van de foto’s op andere locaties (oa. met een super schattige ezel). Tussen de middag genieten we van een heerlijke lunch en vertrekken daarna naar het strand om nog een paar beelden te schieten. Ik zeg wel strand, maar het was meer berg op en berg af klimmen, af en toe vallen om bij een stuk zee te komen met ontzettend veel rotsen. De eindstand? Een open knie, open voet maar wel drie geweldige beelden. Uiteindelijk was het het allemaal waard en op deze manier zie ik juist plekken van Mallorca die niet elke toerist zomaar zou zien. De fotografe komt elk jaar op het eiland dus kent de meest leuke plekjes. Na het strand avontuur gaan we weer terug, fotograferen we nog een paar beelden in huis en genieten we van een geweldig afscheidsdiner. De baas van het huis is kok en kan ontzettend lekker koken. Na het eten zeg ik iedereen gedag , omdat ik morgen al heel vroeg naar huis vlieg. Ik kan niet wachten tot ik alle beelden kan zien, ze zijn namelijk te gek geworden!

Wake-up call at 7 AM again!.! But hey, this can not spoil the fun! This is our last day shooting and the weather is much better right now. Today we shoot at several locations and some of them are breathtaking beautiful. The photographer knows the island so I see the most beautiful places of Mallorca. When I come back in the house, we enjoy a lovely farewell dinner with the crew. I can’t wait to see the results of the shoot. I am sure the pictures will be stunning! 

Lieke van Houten for Supertrash Mallorca november 2014

Zaterdag/Saturday:

Ik word gewekt door de huisbaas. Over 45 minuten vetrek ik richting het vliegveld, maar eerst is het tijd voor een heerlijk ontbijt. Ik maak mijzelf in orde en geniet nog even met mijn ontbijt bij mijn favoriete plekje van het huis (bij het vuur)! Shit de auto is vertraagt en we moeten een taxi bellen. Ik ben gestrest en hoop dat ik nog op tijd ben voor mijn vlucht. Uiteindelijk komt alles goed! Op het vliegveld shop ik nog even lekker bij Mango, eet een frietje bij Mac Donalds  en stap op de vlucht in de hoop dat deze rustiger gaat verlopen (mijn heenreis was niet zo prettig). De vlucht verloopt rustig, al zit er wel een huilende baby achter mij, maar hey alles beter dan turbulentie. Als ik aan kom in de hal van het vliegveld staat mijn vader al te wachten en rijden we met 180 km per uur naar huis. Thats why I love to fly from Germany! Morgen ben ik 3 jaar samen met mijn vriendje Danny en we besluiten het vanavond al te vieren. Danny neemt mij heerlijk mee naar Sumo, lekker sushi eten. We hebben een hele fijne avond en ik kan tijdens deze avond alleen maar denken; god wat ben ik toch blij met een jongen zoals hem! Heb je vragen of zou je het leuk vinden om iets specifieks te lezen over het werk als model of over mijn leven laat het dan vooral hieronder weten in een reactie en… vergeet niet dit bericht hieronder te liken via de bekende like button ;)!

Today I am leaving Mallorca. I wake up early and after a delicious breakfast it is time to go to the airport. At the airport I decide to shop some new clothes at Mango and eat something at Mac Donalds (I am loving it ;). My flight is going well (thank god, no turbulence, but this time there is a crying baby behind me). My dad is already waiting for me when I enter the airport hall. Tomorrow I have my 3 years anniversary with my boyfriend Danny and tonight we celebrate that with a dinner at Sumo. God, we love sushi. We have an amazing evening and this evening I only can think; Thank god, for this lovely guy called Danny. Do you have questions or do you want to read something specifically about me or my life as a model please let me know in a comment below and don’t forget to like this post ;)!

1794692_721336231232719_1535911751_n
Model Lieke van Houten with here boyfriend Danny at Sumo

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

4 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Lovely segment with a bird view of your life as a model. I know a little bit about the hussle and bussle for I did some modelling in my early twenties (many moons ago). Then there was a lot of envy among the models, I didn’t care for that at all, is that still the case???