Kyla La Grange

” Terwijl we op onze lievelingsnummers staan te dansen in de keuken galmt er opeens een onbekend nummer uit de boxen. Ik ben meteen enthousiast, ” hoe heet dit nummer? Dit nummer is te gek”.  Het weekend erop ben ik in Maastricht en zet ik het nummer on repeat. Ik heb het gevoel dat ik dansend door de straten van Maastricht loop. De zon schijnt en ik voel een geluksmoment opkomen”.

“while we were dancing in the kitchen on our favorite song an unknown song pumps out of the speakers. I am instant loving it. “what is this song called? It is hot”. When I was in Maastricht the weekend after, I had this song on repeat. I had the feeling I was dancing through the streets of Maastricht. The sun is shining and I am having a feeling of joy getting over me”.

Kyla La Grange interviewed by Fashionista Chloe Amsterdam Paradiso

Nog geen paar weken laten krijg ik een mailtje vanuit Sony of ik Kyla La Grange wil interviewen. Een opkomend artiest die begin november in Nederland is ter promotie van haar nieuwe CD. Even schiet de vraag door mijn hoofd of dit het meisje achter mijn lievelingsnummer is. Op internet google ik haar naar en ja hoor dit is het meisje achter het nummer “Cut your Teeth”. Tuurlijk wil ik haar interviewen.

A few weeks later I received an e-mail from Sony if I wanted to interview Kyla La Grange. An upcoming artist that is in Holland in the beginning of November for the promotion of her new CD. Is this the girl that sings my favorite song? I google her and it is the girl that sings “Cut your teeth”. Off course I want to interview her.

Kyla La Grange interviewed by Fashionista Chloe Amsterdam Paradiso Als ik woensdag binnen stap in een alternatief hotel achter het Leidseplein in Amsterdam zie ik een blond meisje met een neuspiercing voor het raam zitten. Ze is leuk gekleed, maar ziet er niet uit als een artiest. Ik ben nooit echt een fangirl geweest, maar op een of andere manier vind ik haar performance fantastisch en kan zoiets toffer voelen dan een interview met wie dan ook. Als ik bij haar aan tafel schuif en enthousiast mijn verhaal vertel (soort van fan-girl verhaal) verschijnt er een verlegen glimlach op haar gezicht. Uit alle vragen die ik haar stel blijkt dat Kyla La Grange muziek maakt uit haar hart. Zo verteld ze dat ze muziek maakt om mensen blij te maken en dat ze totaal niet bezig is met de verkoopcijfers. Als ik haar de vraag stel of ze denkt beroemd te worden door haar nu al succes nummer ”Cut your Teeth” lacht ze vriendelijk. Het gaat haar niet om beroemd worden, al ziet ze wel steeds meer mensen naar haar shows komen. Muziek maken is haar passie en ze is liever arm en gelukkig dan rijk en ongelukkig.

Even vind ik haar een zweverig persoon, maar desondanks blijft zij mij wel boeien. De meeste artiesten gaan na een internationale hit naast hun schoenen lopen (zelfs sommige B-sterretjes in Nederland), maar Kyla lijkt hier totaal niet mee bezig te zijn en dat maakt het interessant.

On Wednesday I step into a alternative hotel behind the Leidseplein in Amsterdam. I see a blond girl with a nose piercing sitting in front of the window. She is dressed cute but she does not look like an artist. I am never a real fangirl but I think her performance is fantastic and this can feel better than any interview with anybody. When I get at her table and tel her I am a big fan of her, she gets a smile on her face. With every answer she gives it seems she makes music with her heart. She makes music to make people happy, because it is her passion and not to make money.

Most of the international artist get cocky when they score an international hit. Kyla is not like this and that makes her very interesting.

Kyla La Grange interviewed by Fashionista Chloe Amsterdam Paradiso

Natuurlijk kan ik het niet laten om haar iets te vragen over mode. Kyla staat bekend om haar modieuze dracht en kleurrijke kapsels. Ze verteld dat ze op fashion gebied niet up-to date is, maar wel graag shopt bij winkels als Topshop, Urban Outfitters en Asos Marketplace. Ze wil er altijd top uit zien tijdens de shows en daarvoor draagt ze meestal kleding van Hermione De Paula en Anti-Podium. Een paar maanden geleden had Kyla nog roze dip-dye haar en nu is ze alweer blond (ze kleurt dus regelmatig haar haar). Ik ben dus erg benieuwd naar haar geheim voor zulke blonde mooie lokken. Ze verteld dat zelfs haar haar steeds doder werd na het kleuren. Iedere week moest ze naar de kapper om bij te kleuren. Tips voor mooi en verzorgd haar heeft ze eigenlijk niet, ze wast haar haar met zilver shampoo, gebruikt olie en borstelt haar haar nooit. Misschien is dat stiekem wel haar geheim? Snel vraag ik nog naar haar voorbeelden in de muziekwereld. Ze straalt en verteld over de twee artiesten Grimes en Natasha Khan, beter bekend als Bat for Lashes.

Na ongeveer 20 minuten ben ik uitgepraat met Kyla en verlaat ik het smoezelige hotel. Een dag later loop ik samen met een vriendinnetje naar de kleine zaal van Paradiso voor het concert van Kyla La Grange. In de zaal ontmoet ik ook nog Kunna Haan, die ik een paar weken geleden interviewde (lees dat hier). Zij schijnt al vanaf het begin fan te zijn van Kyla en gaat ook later in de rij staan voor een foto en een gesigneerd note boekje.

Off course I have to ask her something about fashion. Kyla is known for het fashionable clothes and colorful hair styles. She tells me she is not up to date with the latest fashion but she likes to shop at stores like Topshop, Urban Outfitters and Asos Marketplace. She always wants to look slamming at her shows and wears Hermione De Paula and Anti-Podium most of the times. A few months ago Kyla had pink dip-dyed hair but she went back to blond now. Her tips for hair care? She does not have any. She uses silver shampoo, oil and never brushes her hair. Maybe that is her secret. I ask her a question about her heroes in music and she gets a sparkle in her eyes when she tells me about Grimes and Natasha Khan, better known as Bat for Lashes.

After 20 minutes i leave the hotel and the day after I am at her concert in Paradiso. There I meet Kunna Haan, who I interviewed a few weeks earlier (read this here). She appears to be a big fan of Kyla La Grange form the beginning and stands in line for a picture and a signed note book. 

Kyla La Grange interviewed by Fashionista Chloe Amsterdam Paradiso together with Kunna Haan

Precies om half acht begint haar optreden en stuk voor stuk zijn alle liedjes prachtig wat mede komt door haar mooie stem. Bij het een na laatste nummer Cut Your Teeth ga ik uit mijn dak en kan mijn avond natuurlijk niet meer kapot. Als afsluiter vertelt Kyla dat ze niet kan geloven dat er zo veel mensen speciaal voor haar naar Paradiso zijn gekomen. Ze is enorm dankbaar en even heb ik het gevoel dat ik bij tranen van geluk in haar ogen zie. Na de show maakt Kyla tijd voor een persoonlijke signeer sessie, mag iedereen met haar op de foto en komt ze daarna super enthousiast naar mij toe en bedankt zij mij nogmaals voor het interview. Met een gelukkig gevoel verlaat ik Paradiso. Kyla La Grange is misschien wat ingetogen, maar is wel een van de weinige artiesten die zo normaal is gebleven. Ze wil haar muziek overbrengen aan haar fans en is tijdens haar optreden enorm dankbaar. Opeens besef ik mij weer waarom ik zo gelukkig was in het zonnige Maastricht. Door het nummer Cut Your Teeth van Kyla La Grange.

At half past seven the show starts and all her songs are beautiful also because of her beautiful voice. At the end she sings Cut Your Theeth and my night could not get any better. Before she goes off stage she tells the public she can not believe everybody came out to see her. I had the feeling I could almost see the tears in her eyes of joy. After the show she had a personal signing session and everybody was able to take a picture with her. I leave Paradiso full of joy. Kyla La Grange is one of the artists that stayed normal. I am very happy to have met her and I remember the time in sunny Maastricht. Cut Your Teeth of Kyla La Grange made that day. 

Kyla La Grange interviewed by Fashionista Chloe

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

4 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Woow! Wat een gaaf interview,leuk geschreven,ik ken haar niet,wel het nummer Cut your Theet! heerlijk nummer!
    Maar ik ben nu wel fan ,van haar,nu ik dit artikel heb gelezen! Leuke foto s!

  2. ze is zoo mooi! Ze heeft een goddelijke stem waar ik uren naar kan luisteren ik had haar nummer ook direct onder mijn look video’s gezet! Toen kwam pas drie maanden later het nummer hier op de radio! liefs