MODEL MONDAY WITH LIEKE: SHOPPING, PARIS AND FUNFAIR

In 2011 won Lieke van Houten op 14-jarige leeftijd de modellen wedstrijd Elite Model Look. Een jaar later interviewde ik haar voor Fashionista Chloe TV na Elite Model Look 2012 (bekijk de video hier). Inmiddels vliegt Lieke de hele wereld over en staat ze ingeschreven bij Micha Models. wekelijks deelt zij haar spannende avonturen, ervaringen, maar ook tips en tricks uit de modellen wereld. Heb je vragen voor Lieke laat het dan vooral weten. 

In 2011 Lieke van Houten won the model contest Elite Model Look at the age of 14. A year later I interviewed her for FashionistaChloe TV after Elite Model Look 2012 (check the video right here). Nowadays Lieke travels all over the world and got signed at Micha Models. From now on Lieke will share her excited stories, adventures, experiences but also her model tips and tricks she has learned over the years. Do you have questions for Lieke please let us know in below comment. 

Model Lieke van Houten

Maandag:

Om half 1 middags word ik wakker naast mijn liefde. Aangezien ik tijdens fashionweek weinig slaap heb gehad, pakt mijn lijf elk extra uurtje slaap aan. Hierdoor slaap ik soms meer dan de klok rond. Mijn vriendje en ik hadden allebei geen wekker gezet. ooops! Als we zijn opgestaan besluiten we lekker te gaan brunchen en kruip ik daarna achter zijn computer om een ticket te boeken naar Parijs. De volgende dag zou ik voor een casting even heen en weer gaan.. Ik heb een “lazy day”, eet heeeerlijke hollandse andijvie stampot (i loveeee andijvie!!!!) en ga pas laat slapen.

Een paar weken geleden stond ik trouwens in het Linda Meiden magazine, check hieronder het backstage filmpje dat tijdens deze dag gemaakt werd :)!

I woke up next to my love late in the morning. Fashion week is over now and I really needed some sleep. After we enjoyed a lovely brunch I decided to book my ticket for a casting job to Paris. I spent the rest of the day at home and ate delicious home made Dutch Andijvie. I love it! 

Dinsdag:

Omdat ik pas laat ben gaan slapen gaat opstaan op dinsdag erg lastig. Mijn vader roept smorgens onder aan de trap dat ik echt moet opstaan omdat ik anders de trein niet ga halen. Ik volg zijn advies op en kleed mijzelf aan.  Mijn vader zet mij af op het station in Arnhem en daar pak ik de trein naar Amsterdam. Op Amsterdam stap ik over op de Thalys die mij naar Gare Du Nord brengt. Ik ben voor een speciale casting in Parijs (helaas kan ik hier nog niet teveel over zeggen), dus mijn driver staat al op mij te wachten als ik aan kom. Hierna brengt hij mij naar mijn bureau. Als ik aankom in Parijs is het nog steeds fashionweek, dit was ik alweer vergeten. Gelukkig is mijn boeker enthousiast, als ik met mijn tas vanuit Gare Du Nord naar de auto loop, roept hij “my favorite model”. Eenmaal bij het bureau binnen bespreken we wat plannen en opties voor de aankomende tijd. Ik werk nu fulltime dus er kan van alles op mijn pad komen en het belangrijk dit te bespreken. Als ik buiten kom loop ik tegen mijn boeker aan vanuit Milaan, we staan even te praten maar ik moet alweer haasten voor de casting. De casting gaat super snel en ik ben hierdoor drie uur te vroeg op Gare Du Nord. Doordat ik een eerste klas ticket heb kan ik gratis mijn ticket om boeken (lucky me!).  Ik moet wel op een klap stoeltje zitten, maar “I don’t care!” Daarnaast heeft mijn liefste moeder agent dezelfde trein, ik bel haar gauw op en we spreken af op het station. Meteen knuffelt zij mij en samen praten wij honderd uit. Ik krijg altijd zoveel goede energie van deze vrouw. Zij geeft precies die support die ik nodig heb om gemotiveerd te blijven. Als ik op Rotterdam aan kom haal ik lekker Julia’s Pasta en ben ik uiteindelijk rond 22:00 thuis, hierna plof ik heerlijk bij paps en mams op de bank.

On Tuesday I went to Paris for a special casting (unfortunately I can’t tell you more about it). When I arrived in Paris I went straight to my agency where we spoke about my options and upcoming projects.  Afterwards I met with my agent from Milan and then it was time for the casting. It all went very quick and therefor I was too early at Gare Du Nord. Luckily I could go home with another train. In the end I was home around 10 PM and enjoyed the rest of the evening with my parents on the couch. 

model Lieke van houten on her way to paris

Woensdag :

Ik heb een lekkere “lazy day” en maak mijn kamer van top tot teen schoon in mijn onesie. Die avond ga ik naar mijn vriendje toe, waar wij een heerlijke lazy avond houden met films in bed, en spelletjes op de Xbox.

On Wedsday I had a lazy day, cleaned my room and watched movies with my boyfriend in bed. I love it! 

Donderdag :

Lieke van Houten and sister

Mijn lieve zus en haar prachtkind Milan staan om 4 uur voor de deur, zij eten gezellig mee en die avond ga ik met hun shoppen. Dit is in eerste instantie niet mijn plan voor die avond, maar ik heb echt echt nieuwe schoenen nodig. Tijdens castings draag ik altijd dezelfde hakken en deze hebben het tijdens een van mijn laatste castings in Parijs (tijdens Parijs FashionWeek) begeven.  In Parijs kon ik helaas geen goede killerheels vinden, dus ga ik met frisse moet in Nederland opzoek. Helaas is de zoektocht hier net zo zwaar. Ik kan nergens hakken vinden die aan al mijn eisen voldoen. Uiteindelijk slaag ik bij Invito en vind ik ook nog eens hakken in de uitverkoop. Daarnaast willen mijn moeder en mijn zus ook nog graag naar de net geopende Primark. Als we aan komen staat er een enorme rij, je moet dus wachten om naar binnen te mogen! Daar hebben wij echt geen zin in dus besluiten we ergens anders te gaan winkelen. Aan het eind van de avond gaan we toch naar Primark en scoor ik een fluffy jas (dezelfde jas die Chloe ook heeft :D).

On Thursday I went shopping with my sister and her lovely child Milan. I really needed new casting heels ( I always wear the same heels during castings) and could not find the right one in Paris. Unfortunately it is not easy to find good heels in The Netherlands,  but in the end I found my perfect heels at Invito. Thank god! At the end of the day we also went to Primark where I bought a beautiful and very comfy fluffy coat (the same as Chloe). 

Lieke van Houten and furry coat Primark

Ik ben super blij! Hierna brengen wij mijn zus naar huis, maar dan gebeurt er iets wat we niet zagen aan komen. Er beginnen allemaal lampjes te branden en we besluiten de auto langs de kant in de berm te parkeren. We bellen de wegenwacht en ook mijn vader komt kijken. We wachten 45 minuten en worden uiteindelijk goed geholpen, helaas is de auto wel kapot!

Lieke van Houten and family

Vrijdag

Netflix Friday, ik heb de hele dag lekker series gekeken!

It’s Netflix Friday, I watched series all day long! 

Zaterdag

Mijn vriend Danny en ik nemen het zoontje van mijn zus (Milan) mee shoppen voor een nieuw paar Nikes. Lieve Milan wil al een jaar heeeeel graag Nike Air Max, dus besluiten we hem maar eens mee te nemen naar de Nike winkel. Hij kiest zijn eigen Nikes uit, hij is er zo blij mee dat hij de sneakers in de avond zelfs weer terug zet in de doos (omdat hij bang is dat de sneakers vies worden), wat een schatje is het ook! Wel een tof verjaardagen kado he?  Uiteindelijk maken wij er een gezellig dagje van in Arnhem, en sluiten de dag af met Mac Donalds.

On Friday my friend Danny and I took Milan to the city of Arnhem for a new pair of Nikes (next week Milan is having his birthday). He choose his own Nike Air Max and is lucky as a child right now. We end the afternoon at Mac Donalds and decided to go to the fun fair afterwards. Such an amazing day! 

Lieke van Houten Mac Donalds 2014

Als we thuis zijn is het eigenlijk nog niet genoeg en besluiten we naar de kermis in het dorp te gaan. De kermis valt tegen er is niet meer leuks dan eendjes vangen, blik gooien (voor Milan ofcourse! ) en suikerspin eten. Daarna gaan we met zijn viertjes weer gezellig naar huis!

Lieke van Houten and sister Kermis 2014

Zoals je kan lezen was ik deze week veel thuis. Na al mijn drukke weken in het buitenland vind ik dit super lekker. Het is echt heerlijk om bij mijn ouders, vriendje en zus (met haar pracht zoontje Milan) te zijn. Misschien zou je nu denken, huh maar hoe gaat dat dan als fulltime model? Nou het zit zo: als ik geen opties heb in Nederland of in het buitenland dan kan ik in gewoon thuis zijn. Natuurlijk ben ik dan wel bezig met modellenwerk, ik hou bijvoorbeeld altijd contact met mijn moeder agent in Nederland.

Volgende week ben ik nog een weekje thuis voordat ik weer naar Parijs ga. Ik ben van plan om weer een week verslag online te plaatsen, maar ik beantwoord met liefde ook al jullie vragen, Heb jij dus bepaalde vragen die je graag zou willen weten stel deze dan vooral hieronder. Voordat ik het vergeet, vanavond worden de kandidaten van Elite Model Look 2014 bekend gemaakt. Ik ben echt super benieuwd wie er dit jaar gaat winnen. Hieronder nog een foto van mij in de finale van 2011. Ik hou jullie op de hoogte!

The most of the time I was at home this week. After a busy time during FashionWeek I really enjoy this kind of family time. It is so good to spend time with my parents, boyfriend, sister and little Milan. Maybe you will think: ” Hey, but how is this possible she is a fulltime model?”.  You are totally right, but when I have no option in The Netherlands or somewhere else I can spend my time at home. Of course I am still busy with modeling, I have always contact with my model agent for example. 

Next week I am still at home (in about 10 days I will leave to Paris again). I want to post a weekly diary again but I also want to answer all your question. So, do you have questions for me about my work or about something else don’t hesitate to ask them below in a comment. Oh and tonight the finalists for Elite Model Look 2014 will be announced. I am super excited who will win the finals this year. Below a picture of me during the finals of 2011. I keep you posted! 

Elite Model Look finale 2011

 

 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.