MODEL MONDAY: MODEL TALK; THE ANSWERS

In 2011 won Lieke van Houten op 14-jarige leeftijd de modellen wedstrijd Elite Model Look. Een jaar later interviewde ik haar voor Fashionista Chloe TV na Elite Model Look 2012 (bekijk de video hier). Inmiddels vliegt Lieke de hele wereld over en staat ze ingeschreven bij Micha Models. wekelijks deelt zij haar spannende avonturen, ervaringen, maar ook tips en tricks uit de modellen wereld. Vandaag geeft zij antwoord op de elf meest gestelde modellen vragen van vorige week.

In 2011 Lieke van Houten won the model contest Elite Model Look at the age of 14. A year later I interviewed her for FashionistaChloe TV after Elite Model Look 2012 (check the video right here). Nowadays Lieke travels all over the world and got signed at Micha Models. From now on Lieke will share her excited stories, adventures, experiences but also her model tips and tricks she has learned over the years. Today Lieke answers all the questions about modeling. 

Model Lieke van Houten

1. Wat doe je om in shape te blijven (qua sport/voeding)? / How do you get in shape?

Op dit moment doe ik niks om in shape te blijven. ik eet waar ik zin in heb en ik sport niet. Een abonnement op de sportschool nemen is erg moeilijk als je altijd weg bent en hardlopen vind ik saai. Toch wil ik wel gaan sporten omdat ik een betere conditie wil krijgen.

Right now, I eat everything what I want and don’t do sports (I hate running, because it is boring). However, I want to do some sports, but I am not sure what kind of sports. The reason is not to get in shape, but it is more for a better condition.

2. Wat is je ultieme doel op modellen gebied? / What is your big model dream, your ultimate goal?

Ik zou graag weer een keer met Steven Meisel willen werken (ik werkte met hem tijdens de Prada shoot), het liefst voor de Italiaanse Vogue cover!

I really want to work with Steven Meisel again (I already worked with him for Prada), or for the Italian Vogue cover.

3. Hoe ervaar je de internationale fashion week, de drukte etc? (hoe is dit mentaal en fysiek) / What about the international fashion week (how do you mentally and physically experience this?)

Mentaal en fysiek is het erg zwaar. Je slaapt weinig en het gaat niet zoals jij altijd wilt. Wanneer ik weinig boekingen heb, zoals ik had in Milaan en Parijs vind ik dat erg vervelend. Je doet enorm je best, gaat langs alle klanten, maar wordt uiteindelijk door niemand geboekt. Ik ervaar fashionweek altijd als een enorme emotionele rollercoaster, de ene minuut ben je blij met die grote boeking en het volgende moment word je weer afgewezen.

To be honest with you, it is really hard and heavy for me. I always have less sleep and it never gets as I want. Especially when I got less bookings, as I had in Milan and Paris,  I really fell annoying and worthless. As a model you always do you best, visit all the castings and it is hard when anyone books you in the end. Fashion week is a emotional roller coaster for me, one minute I am really happy with the job and the other minute I am sad that I get rejected.

Model Lieke van Houten

4. Hoe ga je om met alle strenge eisen (bijv. dat je afgerekend wordt op je uiterlijk)? / How do you deal with all the stringent model requirements? 

Dat weet je van tevoren, en ik kan mij daar ook niet druk om maken. Als de klant je niet boekt is dat niet omdat je lelijk bent, je bent op dat moment gewoon niet het type wat zij zoeken. Ik heb mij daar al heel snel bij neergelegd, volgende keer beter zeg ik altijd!

You know that before and I really don’t care about it. When I don’t get the job, it’s is not because I am ugly but it is because I am not the type they are looking for.

5. Mis je een studie/school of ander werk en wat zou je willen doen als je geen model was? / Do you mis school or another job, and what would you do if you were not a model?

Ik mis school soms wel, mijn leven is geen houvast. elke minuut kan er een mail binnenkomen die mijn bestemming, tijd en plannen compleet omgooit. Soms vind ik dat lastig, maar hierdoor eindig ik ook op de leukste locaties. Op dit moment weet ik nog niet zo goed wat ik na modellenwerk zou willen doen.

Yes, somethings I really mis a study, my life is no guidance! When I get a mail about a job, I have to leave my home and somethings this is really chaotic. This is really difficult for me, but on the other hand by my job I always see super cool locations and destinations. At this moment I am not sure what I want after modeling, let’s see what it brings!

Model Lieke van Houten

6.Hoe is het om veel van huis weg te zijn?/ How does it feel to be often away from home?

Moeilijk, maar het went steeds meer.  Ik maak nieuwe vriendinnen, ken de steden en weet hierdoor de plekjes. Daarnaast is er natuurlijk ook Skype! Zodra ik heimwee heb kan ik altijd mijn schatjes even zien en spreken. Het is natuurlijk niet zoals thuis, maar het is in ieder geval beter dan niets. Kun je je voorstellen dat ze dit vroeger niet eens hadden ?

It is is difficult, but I get used to it. I get new friend, know the cities and places. And of course I have Skype. Always when I get home sick I Skype with my lovely boyfriend. I know that this is not the same as home, but it is always better than nothing right?

7. Wat is de perfecte casting outfit? / What is the perfect casting outfit?

Jeans of een rok tot boven de knieën, met een zwart basic shirt (korte mouwen).

A jeans or short skirt combined with a black shirt (with short sleeves).

Model Lieke van Houten

8.Wat was je leukste/vetste klus tot nu toe?

PRADA!

Model Lieke van Houten

9. Maak je veel vriendinnen in de modellen wereld? / Do you get many friends in the model business? 

Ja, we zijn allemaal alleen, wonen met elkaar in huis. Dus al snel raak je aan de praat en daaruit komen vriendschappen.

Yes of course, models travel by themselves and they all live in houses together. So you get in touch with each other very quickly and this is also the beginning of some friendships.

Model Lieke van Houten

10. Wat vind je familie/vriendje er van dat je model bent? / What does your family and boyfriend think of your job as a model?

Die vinden het onwijs leuk en zijn heel erg trots. Mijn ouders  en vriendje supporten mij enorm. Als ik ergens plotseling langer moet blijven gaat mijn vriendje niet zeuren, dan zegt hij juist, oh wat fijn dat betekend iets goeds!

My parents and boyfriend always supports me and they are both proud of me!

11. Wat kan je jonge meisjes adviseren die model willen worden? / What is your advise for younger girls who wants to be a model? 

Neem je tijd, en laat je niet misleiden door alle negatieve verhalen. Ik heb de extreme verhalen nog na 3 jaar modellen werk nog niet ervaren. Ga er voor!

Take your time and don’t take the negative stories about modeling too serious.  After 3 years of modeling I have not experience the extreme model stories! GO FOR IT!

Pstt.. Vergeet niet om deze post te liken via de bekende Facebook like button! / psst.. Don’t forget to like this post by clicking on the famous Facebook like button! See you next week!

Model Lieke van Houten

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

5 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.