MODEL MONDAY WITH LIEKE: SHOWS AT NEW YORK FASHIONWEEK

In 2011 won Lieke van Houten op 14-jarige leeftijd de modellen wedstrijd Elite Model Look. Een jaar later interviewde ik haar voor Fashionista Chloe TV na Elite Model Look 2012 (bekijk de video hier). Inmiddels vliegt Lieke de hele wereld over en staat ze ingeschreven bij Micha Models. wekelijks deelt zij haar spannende avonturen, ervaringen, maar ook tips en tricks uit de modellen wereld. Heb je vragen voor Lieke laat het dan vooral weten. Deze week is Lieke In New York en bestaat haar week vooral uit shows. Hieronder vertelt zij meer.

In 2011 Lieke van Houten won the model contest Elite Model Look at the age of 14. A year later I interviewed her for FashionistaChloe TV after Elite Model Look 2012 (check the video right here). Nowadays Lieke travels all over the world and got signed at Micha Models. From now on Lieke will share her excited stories, adventures, experiences but also her model tips and tricks she has learned over the years. Do you have questions for Lieke please let us know in below comment. This week Lieke is in newyork and her week consists mainly from shows and running from a to b.

Suno fashionshow NYFW with Lieke van Houten via Vogue.comGoedemorgen vanuit New York City ( ik ben hier nog steeds voor New York FashionWeek), het is weer tijd voor mij wekelijkse column. Deze week was super druk. Iedere dag probeerde ik door middel van een kladje mijn bezigheden bij te houden. Hieronder een kleine opsomming van mijn week.

Goodmorning from New York City. It is time for my weekly column. This week was super hectic! Every day I tried to make a scrap of my day. Do you want to know more please scroll down.

NYFW Lieke van Houten and make-up artist (credits: Instagram Lieke van Houten)Het is maandag, Labor day en de metro’s rijden niet. Hierdoor besluiten we de taxi te nemen, doordat we wederom het verkeerde adres hebben doorgekregen zijn we een uur aan het zoeken. Ik  heb vandaag tien castings en een fitting. Tot overmaat van ramp zwelt mijn knie op en strompel ik als mankenelis door New York. Bummer! Na een goede nachtrust is het dinsdag tijd voor designer Peter Som. De hele dag doe ik looks voor hem en daarna moet ik  halsoverkop naar een fitting rennen. Gelukkig geniet ik in de avond van sushi met Maud. Soms is quality time zo belangrijk.

It is Monday, Labor day and I can’t travel by metro. I decide to take a cab to my first casting. Today I have ten castings and one fitting. My knee hurts and swells. Good timing! Bummer. After some night rest it time for Tuesday. This day consists mainly of looks by Peter Som. In the evening I enjoy some sushi with my friend Maud. I love quality time! NYFW Lieke van Houten Peter Som

Op woensdag krijg ik hoofdpijn van mijn onmogelijke schema. Ik kan moeilijk uit bed komen (te weinig slaap) en bel een taxi om naar mijn eerste taxi te komen. Na mijn castings heb ik een presentatie van Lisa Perry en daarna moet ik binnen een half uur vijf castings halen. Ja duh tuurlijk is dat onmogelijk. Uiteindelijk verplaatst ik er twee en mis ik er een.

On Wednesday I almost get a headache because of my impossible schedule. I can’t get out of bed and call a cab. After my castings it is time for the Lisa Perry presentation and then I have five castings in 30 minutes. Yes, I know this is impossible! In the end I rescheduled two castings and missed one… Shit happens right?Lisa Perry NYFW model Lieke van Houten

Om negen uur zie ik eindelijk mijn appartement. Na een heerlijke pasta en een douche val ik als een blok in slaap. Ik ben kapot.

At nine I finally see my apartment and after a pasta & shower I fall in asleep! I am tired as hell!

Food from model Lieke van Houten during NYFW Donderdag heb ik zeven castings, vier fittings en een show. Samen met mijn booker besluit ik een driver te nemen, dit is zo fijn. Zij rijdt mij de hele dag rond. Bij de show van Creaters of the Wind wordt er weinig aan haar en make-up gedaan. Ideaal voor mij, want hierdoor duurt het niet zo lang. Samen met model Irene Hiemstra ren ik daarna naar een andere casting, het is zo leuk om weer even met haar bij te kletsen. Je zult het niet geloven, maar voor deze casting zijn we een half uur te vroeg. We stikken van de honger en kunnen het niet laten om te lunchen bij Mac Donalds, Oeps! Na nog meer castings (die allemaal uitlopen) steek ik om 12 uur de sleutel in het slot. ik ben uitgeput en uitgehongerd. Alle uittentjes zijn dicht dus kies ik voor 2 broodjes met een gebakken ei en een zak chips. Wat een gezonde dag zeg, NOT!

On Thursday I have seven castings, four fittings and one shows. Together with my booker we decide to orde a driver for me. This is perfect when you have a busy schedule as I have today. I start at Creaters of the Wind. Afterwards I meet with model Irene Hiemstra and go to my next casting together with her. We are too early and decide to eat at Mac Donalds, Oops! After more castings I come home at 12 PM.  I am exhausted!Models Lieke van Houten and Irene Hiemstra during NYFWVrijdag ochtend gaat om zes uur de wekker. De eerste show van Suno gaat relax. Er is gekozen voor makkelijke make-up & haar en ik vind het team geweldig. De collectie vind ik prachtig en verlaat met een verliefd gevoel (ja verliefd op kleren, dat kan) de show locatie.

On Friday my alarm rings at 6AM. My first show by Suno goes well, easy make-up, beautiful hair and a lovely team. By the way I fell in love with the collection! What do you think?

Suno fashionshow NYFW with Lieke van Houten via Vogue.comSuno fashionshow NYFW with Lieke van Houten via Vogue.comSuno fashionshow NYFW with Lieke van Houten via Vogue.com-4Na de show krijg ik binnen 20 minuten nieuw haar, manicure & makeup voor de Wes Gordon show. vier mensen staan aan mij te trekken, maar we zijn op tijd! Daarna word ik snel in het ‘masterpiece’ gehesen (een jurk van ijzeren pailletten wat ongeveer 20 kg weegt) en mag ik de 2e catwalk trotseren. Ditmaal op enorme killer heels. I am late again and in 20 minutes I have to be ready for the show by Wes Gordon. I am wearing the masterpiece combined with killer heels! Lieke van houten for Wes Gordon (credits Vogue.co.uk)Wanneer ik zaterdag mijn schema zie lijkt het een ‘relaxte’ dag te worden. twee shows, twee fittings en een casting. Eenmaal op de show locatie aangekomen vraag ik mij af waar ik mijn hakken heb gelaten. Stom stom stom, die staan nog bij de Diesel casting die ik gehaast heb verlaten om mijn show op tijd te kunnen halen. Even wat belletjes en ik kan rustig in het haar en make-up. Ik begin de dag met de Jill Stuart show, super lief team en geweldige outfits! Mijn allerliefste moederagent is ook gezellig backstage, ze is echt een schat! Ik mis mijn thuis enorm en vind het daarom heel fijn om iemand om mij heen te hebben die onwijs trots op mij is! Ik loop de show en haast mij daarna naar Diesel om mijn hakken te halen. Gelukkig heb ik in hetzelfde gebouw ook mijn casting die lekker vlot gaat. Daarna is het tijd voor nog een show! Na de show ren ik naar de fitting, want de show is weer ontzettend uitgelopen. Natuurlijk neemt ieder zijn tijd dus het duurt even voor wij klaar zijn. Bij de 2e fitting duurt het nog langer, maar hier is het super gezellig. De laatste fitting gaat gelukkig sneller waardoor ik mijn achterstand een beetje kan inhalen. Al ben ik overal ruim 1,5 a 2 uur te laat. Welkom in het leven van een model!

On Saturday my schedule looks relax, just two shows, two fittings and one casting! When I arrive at the show location I ask myself where my heels are. Stupid! I forgot the heels at the Diesel casting. I start the day with the Jill Stuart show, super nice team and beautiful outfit. After the show I am running to Diesel to pick up my heels. Luckily the Diesel casting is in the same building where my next casting is. After that it is time for another show. I close my day with three fittings and come home very very late. Welcome in the life of a model. Hello! NYFW Lieke van HoutenJa je leest het goed, deze week was heel hectisch, maar ik ben enorm dankbaar dat ik al zoveel goede shows heb mogen lopen. Daarnaast zit er nog zoveel meer aan te komen. Het is altijd even tanden op elkaar en gaan! Het doet mij goed om te zien dat iedereen mee leeft en wil ook via deze weg bedanken voor alle reacties op de vorige posts. Als ik niet meteen reageer is dat niet omdat ik het niet leuk vind (integendeel), maar omdat het momenteel erg druk is.  Ik moet alweer opschieten, nog even in New York voordat ik over een paar dagen alweer vertek naar Londen. Heb je vragen of zou je het leuk vinden om iets specifieks te lezen over het werk als model of over mijn leven laat het dan vooral hieronder weten in een reactie en… vergeet niet dit bericht hieronder te liken via de bekende like button ;)!

Yes my week was hectic! However I really like it to work in the model business. But hey, work hard play hard right? Anyway, I really appreciate all your comments on my weekly column. I read them all, but at this moment I am too busy to answer all your questions. But I promise, I will get back to you all very soon! For now I have to hurry! I am in New York this week but will go to London very soon! Do you have questions or do you want to read something specifically about me or my life as a model please let me know in below comment and don’t forget to like this post ;)!

With love,

xoxo

Lieke

Credits: Vogue.com / Vogue.co.uk

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

10 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Wat een interessante post! Vind het altijd heel leuk achter de schermen mee te lezen met een model, geeft toch altijd een unieke invalshoek op mode. Ben altijd al gefascineerd geweest door de modellenwereld, en het is zeer leuk op je blog erover te lezen. Meer zo’n posts, zou ik zeggen!

    XO IMKE

  2. Altijd leuk om te lezen! Jemig, wat had jij een drukke en hectische week! Ik vraag me soms wel eens af hoe zo’n casting gaat en vooral, waarom er altijd zoveel zijn?! Succes met de laatste dagen in New York en zometeen in Londen! 🙂

  3. Wat leuk dat je Lieke zo volgt Chloe en dat ze ons een kijkje geeft in haar drukke leven! Super leuk om te lezen. Lieke wat ben je mooi en wat schrijf je leuk, geniet van alles wat je doet!

  4. Ik lees het en denk pfffff rennen vliegen en zie nog steeds jou lach en dat je geniet , groetjes aan je mams

    Verheug mij al op de volgende …
    X