MODEL MONDAY WITH LIEKE: PARIS FASHION WEEK

In 2011 won Lieke van Houten op 14-jarige leeftijd de modellen wedstrijd Elite Model Look. Een jaar later interviewde ik haar voor Fashionista Chloe TV na Elite Model Look 2012 (bekijk de video hier). Inmiddels vliegt Lieke de hele wereld over en staat ze ingeschreven bij Micha Models. wekelijks deelt zij haar spannende avonturen, ervaringen, maar ook tips en tricks uit de modellen wereld. Heb je vragen voor Lieke laat het dan vooral weten. Deze week vertelt Lieke over Parijs, de stad waar je heerlijk kan shoppen, maar ook de stad die voor haar weinig klussen oplevert. 

In 2011 Lieke van Houten won the model contest Elite Model Look at the age of 14. A year later I interviewed her for FashionistaChloe TV after Elite Model Look 2012 (check the video right here). Nowadays Lieke travels all over the world and got signed at Micha Models. From now on Lieke will share her excited stories, adventures, experiences but also her model tips and tricks she has learned over the years. Do you have questions for Lieke please let us know in below comment. This week Lieke tells about Paris Fashion week. 

Parijs Fashion week with Lieke van HoutenZondag : Ik kom aan in Parijs, afscheid nemen was deze keer niet zo heftig aangezien ik toch voor max 2 weken weg ga. Ik pak een vroege trein en kom nog voor de middag aan in Parijs. Op het station staat mijn driver al op me te wachten. ik word eerst bij mijn bureau afgezet. Ik zeg even gedag en krijg een lijst met castings mee. Ik heb geen tijd om naar mijn appartement te gaan en hierdoor brengt de driver mij de hele dag rond (mijn koffers lagen ook nog achterin). Aan het einde van de dag kom ik aan in het appartementje van Maartje en mij. het is een prachtig typisch Frans appartement met twee slaapkamers, een nieuwe badkamer en een keuken. Ik haal sushi, eet, pak mijn spullen uit, klets even met Maartje en ga lekker slapen!

Maandag : ik heb een stuk of zeven castings en ik besluit deze met het openbaar vervoer te doen. Parijs is appeltje eitje en ik ben er al zo vaak geweest dat ik het absoluut niet erg vind om zelf op pad te gaan.  vijf castings zijn in het zelfde gebied en alles is maximaal 10 minuten lopen van elkaar. De zon schijnt en ik kom ook een paar bekende meisjes tegen, al kletsend kom ik deze dag door. Mijn laatste casting is 2 min lopen van mijn appartementje vandaan, heel erg fijn! Hierna kook ik wat voor mijzelf en skype ik met vriendje. Als Maartje thuis komt, ben ik al in een diepe slaap.

Parijs Fashion week with Lieke van Houten

Dinsdag : Ik heb een rustige dag, weinig castings maar eentje daarvan neemt ontzettend veel tijd in beslag.  Ik moet wachten op de casting director die 4 uur later nog niet op is komen opdagen waardoor ik helaas moest gaan om de rest van mijn castings op te kunnen pakken. ik ben rond 6 thuis kook lekker en hang een beetje rond in mijn appartementje.

Woensdag : Weer een dag met weinig castings en ik heb een show van de designer Damir Doma. Ik merk wel dat het net zoals in Milaan niet zo lekker gaat dus zit niet zo lekker in mijn vel. na een goed gesprek met mijn bureau ga ik toch verder met mijn castings. Daarna ga ik SHOPPEN,er is geen betere remedie tegen een sip gevoel. Ik pak de metro zodra ik klaar ben naar Rue de Rivoli, een super leuk shop gedeelte in Parijs. niet zo groot, hele leuke goedkope winkels zoals Bershka en Forever21. Toevallig heeft Isabel ook minder castings en spreken we af om even bij te kletsen op Rue de Rivoli. Zoals gewoonlijk vind ik weer veel te veel leuke dingen in winkels dus kom ik een stuk armer in de avond thuis. De tweede remedie tegen een sip gevoel is voor mij echt sushi, dus wederom haal ik dit heerlijke eten. Ik geniet er van, terwijl een film kijk en ga daarna naar bed.

Parijs Fashion week with Lieke van Houten

Donderdag : Ik heb wederom heel weinig castings. Toen ik klaar was met mijn castings besloot ik even langs mijn bureau te gaan. Ik kom daar Dani en Mauro tegen waarmee ik aan de praat raak. Na twee uur zitten we nog vol in gesprek en zeggen sommige bookers als grap: ” Zitten jullie er nou nog steeds?”. We besluiten koffie te gaan drinken bij de Starbucks en kom uiteindelijk rond zes uur thuis. Dit was echt een heerlijke onverwachtse dagbesteding.

Vrijdag : Ik heb niks gepland deze dag dus zet geen wekker. Nadat ik wakker ga ik koffie drinken en shoppen met Isabel. Uiteindelijk gaan we heerlijk lunchen met een croque monsieur (tosti) en franse frietjes! Na de lunch waar we onwijs lang op het terras in de brandende zon hebben gezeten (I love paris) gaan we samen naar ons bureau.

Parijs Fashion week with Lieke van Houten
Parijs Fashion week with Lieke van Houten

mijn boeker uit New York is overkomen naar Parijs dus we kletsen bij en besluiten met ze’n alle dat het beter is als ik zaterdag terug ga naar Nederland. Dit is een paar daagjes eerder als verwacht, maar het geeft niet. ik heb mijn best gedaan en ben ontzettend trots op wat ik wel heb gedaan! Na het gesprek op mijn bureau willen Isabel en ik nog wat cadeau’s voor thuis meenemen. We gaan shoppen op Champs Elysee, want dit is 3 minuten lopen ons bureau af. Isabel kan een bepaalde schoen niet vinden in de juiste maat op de Champs Elysee dus we besluiten het op Rue de Rivoli nogmaals te proberen, en met succes. Daarna nodigt Isabel mij uit om lekker op een terras wijntjes te gaan drinken om onze Parijs dagen goed af te sluiten. We gaan allebei met dezelfde trein de volgende dag naar huis dus zijn allebei in dezelfde blije stemming!

Parijs Fashion week with Lieke van Houten

Zaterdag : Om half 9 pakken we de trein naar rotterdam. Isabel reist eerste klas en ik tweede dus we zitten niet bij elkaar. Eenmaal op Rotterdam aangekomen gaan we samen een kaartje halen voor de Nederlandse trein en reizen we samen tot Utrecht centraal. We  kletsen bij in de trein en moeten er aan wennen dat mensen ons weer kunnen verstaan in het openbaar vervoer. Op Utrecht zeggen we gedag, maar ik weet zeker dat ik lieve Isabel snel weer zie in New York waar we meestal roomies zijn! Nu ben ik lekker thuis en kan ik weer genieten van plat Hollands geklets om me heen, Nederlands eten en mijn geliefdes weer om me heen! Er gaat niks boven thuis!!

Parijs Fashion week with Lieke van Houten

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van mijn verhaal vinden, ik ben nu weer thuis dus kan al jullie vragen weer beantwoorden! Joehoe! Heb je vragen of zou je het leuk vinden om iets specifieks te lezen over het werk als model of over mijn leven laat het dan vooral hieronder weten in een reactie en… vergeet niet dit bericht hieronder te liken via de bekende like button ;)

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.