MODEL MONDAY WITH LIEKE: OFF TO LONDON FASHIONWEEK

In 2011 won Lieke van Houten op 14-jarige leeftijd de modellen wedstrijd Elite Model Look. Een jaar later interviewde ik haar voor Fashionista Chloe TV na Elite Model Look 2012 (bekijk de video hier). Inmiddels vliegt Lieke de hele wereld over en staat ze ingeschreven bij Micha Models. wekelijks deelt zij haar spannende avonturen, ervaringen, maar ook tips en tricks uit de modellen wereld. Heb je vragen voor Lieke laat het dan vooral weten. Deze week is Lieke In New York en bestaat haar week vooral uit shows. Hieronder vertelt zij meer.

In 2011 Lieke van Houten won the model contest Elite Model Look at the age of 14. A year later I interviewed her for FashionistaChloe TV after Elite Model Look 2012 (check the video right here). Nowadays Lieke travels all over the world and got signed at Micha Models. From now on Lieke will share her excited stories, adventures, experiences but also her model tips and tricks she has learned over the years. Do you have questions for Lieke please let us know in below comment. This week Lieke is in newyork and her week consists mainly from shows and running from a to b.

Goedemorgen vanuit Londen ( inmiddels ben ik verplaats van New York FashionWeek naar Londen FashionWeek), het is weer tijd voor mij wekelijkse column. Het was weer super druk en ook deze week probeerde ik door middel van een kladje mijn bezigheden bij te houden. Hieronder een kleine opsomming van mijn week.

Good morning from London. It is time for my weekly column. This week was super hectic! Every day I tried to make a scrap of my day. Do you want to know more please scroll down.

Lieke van Houten at Phillip Lim show NYFW

Het is zondag, ik heb een vroege fitting voor designer Phillip Lim voordat mijn show begint. In sommige gevallen worden modellen na een show betaald met een item van het merk (denk hierbij aan kleding of tassen). Wanneer ik bij Phillip Lim aankom met een mega slaaphoofd vertelt de casting director dat de designer er bijna is en dat ik alvast mijn ‘trade’ mag uitkiezen. Ik mag gewoon voor 1800 euro aan Phillip Lim items uitzoeken. Er staat van alles en ik voel mijzelf in de hemel. Ik had verwacht dat ik snel aan dit bedrag zou zitten maar ze houden de samplesale prijzen aan waardoor ik voor mezelf de mooiste tas ooit uitkies. Uiteindelijk neem ik een grote mooie tas, een mini versie voor mijn zus, een blouse, twee shirtjes, een dikke wintertrui en een mooie portemonnee mee naar huis. De hele dag liep ik rond met een super zware tas met mijn buit, maar het kon mij niks schelen. Ik had de mooiste items ever uitgezocht.

It’s Sunday and I have a early fitting for designer Phillip Lim. Sometimes models get paid by items of the designers. When I arrived at Phillip Lim the casting director tells me that I can choose my trade.  I had a budget of 1800 euro’s. In the end I went home with a beautiful bag, a blouse, two shirts, a winter jumper and a small bag for my sister. The entire day I fell amazing, I chose the most amazing items.

Lieke van Houten at Yigal azrouel show NYFW

Na de Phillip Lim fitting had ik nog een show van Yigal Azrouel, en drie andere fittings. De show was gezellig met Julia Bergshoeff, een ander meisje uit Nederland. Om half 10 kom ik binnen, wat in vergelijking met andere dagen vroeg is. Ik kook, ik douche en ik ga naar bed. Ik kan niet lang slapen aangezien ik de volgende ochtend een calltime om 6:00 heb. Dit houdt in dat ik dus om 05:00 op moet staan.

After the Philpp Lim fitting it is time for a show with Dutch model Julia Bergshoeff. After the show I am going home around half past nine. I cook, take a shower and go to bed. On Tuesday I have early call time at 6AM, so I have to wake up at 5AM. CRAZY right?

Together with Sanne Vloet in NYC

Op maandag naderen we het einde van fashionweek dus castings zijn niet meer aan de orde. Ik heb drie shows, twee fittings en een shoot voor een juwelenmerk. Ik begin de dag met een show waarin ik de meest mooie jurk ever aan heb. Zodra ik klaar ben staat mijn allerliefste moederagent op mij te wachten, om vervolgens samen de taxi te pakken naar de volgende locatie. Deze vrouw weet mij altijd op te vrolijken, het is echt een topvrouw. Vervolgens vlieg ik door naar mijn laatste show van die dag. Mijn 2 fittings volgen en daarna haast ik mij naar Brooklyn om de shoot te doen.

On Monday I have three shows, two fittings and one shoot for a jewelry brand. I start the day with a show where I wear the most beautiful dress ever. At the end of the day I have to hurry for my shoot in Brooklyn. Times flies when we are having fun right?

Lieke van Houten after the jewelry shoot during NYFW

Na de shoot wil ik mijn make-up (een grote ster om mijn oog) en nagelak eraf halen. Terwijl ik mijn ogen schoonmaak vraag ik mij af wat er zo heftig brand, dan besef ik mij dat ik de nagelak remover heb gepakt. Ik sjees naar de toilet en maak het meteen schoon. Gelukkig viel het achteraf allemaal mee! Er was meer rondom dan in mijn oog gekomen en het was alleen super rood. Ja jongens zoooo moe was ik op dat moment. Hierna trakteer ik mijzelf op sushi en ga ik na het douchen lekker naar bed!

Op dinsdag heb ik weer “early calltime”. Na mijn twee shows, die rond 1 uur zijn afgelopen ga ik meteen naar huis. Ik val op de bank in slaap, totdat ik wakker wordt gebeld door mijn agency met de vraag waar ik blijf op de casting. Shit, helemaal niet meer aangedacht. Ik ben al een uur te laat dus ik wil meteen een taxi aanhouden. Het regent enorm, en dan is een taxi vinden een drama. Uiteindelijk vond ik een taxi, maar na 10 minuten bevond ik mij middenin een ongeluk. Een auto die stilstond rechts reed vol tegen ons aan en schraapte volledig de lak van beide auto’s. Dikke deuken en lak eraf was de eindstand, maar niemand was gewond. Godzijdank. Ik moest uit de taxi, zonder betalen en een nieuwe taxi zien te vinden. Ik stond enorm lang te wachten op een beschikbare taxi toen ik er eindelijk een vond. Toen ik besefte dat ik al 2u te laat was belde ik mijn agency of ik uberhaupt nog wel kon komen. Helaas was dit niet meer mogelijk en dit terwijl ik er bijna was. Dus dan maar door naar de show locatie voor de show van Rodarte. Mijn lieve booker belde meteen of alles in orde was en dit waardeerde ik enorm! Na de show was ik om negen uur tijd, het vroegst in afgelopen twee weken.

On above picture you can see my look for the jewelry shoot of monday. On Tuesday I have early call time again. After my morning shows I am going home. When I come home, I directly fall asleep on the coach. I can’t sleep very long because in the afternoon I have a casting again. However when I take a cap to go to my casting I end up in a car accident, SHIT! No panic, nothing seriously but I missed my casting. BUMMER! 

Lieke van Houten backstage at Rodarte via Vogue.co.ukLieke van Houten at Rodarte NYFW SS15 via Vogue.uk.coWoensdag, yes mijn eerste uitslaap dag. Aangezien mijn eerste casting pas om 12:00 is besluit ik mijn wekker op 10:00 te zetten. Helaas zit het vroege opstaan zo in mijn ritme dat ik om 08:00 al klaarwakker ben. Maar het slapen doet mij goed, ik voelde mij weer iets helderder en kon weer fatsoenlijk nadenken. Het is mijn laatste dag in New York, de volgende dag had ik een hele vroege ochtendvlucht. Ik ga nog even langs mijn agency, klets wat en lever mijn boek in. In elke stad heb ik een ander portfolio. Dus zodra je gaat lever je hem weer in. Ik neem afscheid van mijn boeker, maar niet getreurd, in oktober ben ik weer terug! Snel ren ik door naar mijn show en knal ik op de catwalk. Nadat ik mijn laatste show in New York heb gehad, doe ik rustig aan. Toen stond het ergste mij te wachten: Koffer pakken. Normaal heb ik er gewoon een hekel aan, nu had ik vooral stress. Ik kwam al met 24 kilo aan in New York en ik heb geshopt en items van designers gekregen. Het paste er maar net in, maar bij het wegen was hij ruim 26 kilo. Snel heb ik nog een paar nikes eruit gevist en in mijn handbagage gedonderd. Gelukkig komt mijn zus vrijdag naar Londen, die een deel van mijn buit weer mee naar huis neemt. Snel naar bed en proberen mijzelf voor te bereiden op mijn jetlag.

Wednesday, yes I can sleep till 10 in the morning! It’s my last day in New York and I drop by my agency to say goodbye. By the way in October I am back in New York. After my last show I take it easy but then the worst thing has come, packing my suitcase. I have a lot of clothes, because I shopped and got some items from designer Philipp Lim. Luckily my lovely sis is coming to London next Friday and she can take some clothes home.  I am going to bed early to prepare myself for London.

Setcards LIeke van Houten NYFW
Lieke van Houten with Britisch Airlines on her way to London

Op donderdag is het flying day! Om vier uur s’nachts gaat de wekker. Ik raap mijzelf bij elkaar, pak mijn laatste zooi in en til mijn uberzware koffer vier trappen af. Yes I am a powerwoman. Ik kom beneden aan via de lift en zie dat er al twee van de drie meisjes staan te wachten. Ik deel een driver met drie andere aangezien hun vlucht een half uur later gaat dan de mijne en dit scheelt kosten. Sheena had ons gevraagd om echt voor 04:45 op het vliegveld te zijn.  Maar een meisje is te laat en ik weet dat zij al vaker haar vlucht heeft gemist doordat zij niet opstond. Er breekt paniek uit, we hebben allemaal haar nummer niet en Sheena neemt niet op. Dan maar onze boeker wakker bellen, arme George. Ik krijg een slaapstemmetje aan de telefoon. Gelukkig heeft hij wel haar nummer en belt haar wakker. Uiteindelijk is zij meer als een half uur te laat. We moeten als een gek naar het vliegtuig sjezen, want een uur voor de vlucht mag je niet meer door de douane. Ik kom godzijdank optijd aan, ik kan nog inchecken en mijn bagage kan mee aan boort. De British Airways terminal is erg klein op New York JFK Airport, dus we zijn er binnen twee minuten. De scans en paspoort controles mag ik via de bussinessclass ruimtes doen zodat ik nog eerder ben. Snel bel ik nog even mijn vriendje en ouders en val nog even in slaap, en daarna mag ik gaan boarden. Ik vlieg voor de eerste keer met British Airways en ik hou er van, ik heb een heerlijke vlucht gehad als ik aankom in Londen. Fijn om weer in Europa te zijn, op een of andere manier voelt dit altijd dichter bij huis en vertrouwder. Gelukkig hoef ik een van mijn schatjes zo lang niet meer te missen want mijn zus komt naar Londen. Zij is tevens mijn beste vriendin, en de leukste meid ter wereld die er is! Ik ben zo dankbaar dat zij naar mij toe komt ondanks dat zij weet dat ik heel druk ben en dat zij hierdoor soms alleen zou zijn. Natuurlijk probeer ik haar zoveel mogelijk op sleeptouw mee te nemen, al zullen we veel in een taxi zitten.

On Thursday it’s flying day! At 4 AM my alarm rings and I pack my last things. Yes I am a power women! I share my cab with three other models. One girl is too late and we have to call her. In the end we are a half a hour too late, but thank god we are on time at New York JFK Airport. I call my boyfriend and my family and then I it’s time for take off to London. It is good to be in Europe again, for some reason I feel closer to home when I am doing modeling in Europe.  I am so grateful that my lovely sis is coming to London. I really appreciate it that she accept it that she will be alone sometime and that I am very busy. Of course I will try to spend a lot of time with her.

Lieke van Houten together with her sister in London for London FashionweekZoals ik al inschatte bestonden vrijdag en zaterdag vooral uit rennen en vliegen. Gelukkig kon mijn zus af en toe mee naar shows en hebben we super veel lol gehad in het hotel. Hierboven twee foto’s van ons tweeën. Inmiddels is het alweer maandag en is mijn laatste dag in Londen aangebroken, terwijl ik dit schrijf schrok ik mijn ontbijt naar binnen. De plicht roept weer.  Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor alle steun, reacties en wow de vele likes op mijn column.  Zoals ik de vorige keer al vertelde als ik niet meteen reageer is dat niet omdat ik het niet leuk vind (integendeel), maar omdat het momenteel erg druk is.  Heb je vragen of zou je het leuk vinden om iets specifieks te lezen over het werk als model of over mijn leven laat het dan vooral hieronder weten in een reactie en… vergeet niet dit bericht hieronder te liken via de bekende like button 😉

As I already thought Friday and Saturday consisted of running and racing. Luckily I could take my sister sometimes to the shows and we had a lot of fun in the hotel (she above picture). Right now its Monday and it is my last day here in London. While I am reading this column I am eating my breakfast. The duty is calling again. , I really appreciate all your comments on my weekly column. I read them all, but at this moment I am too busy to answer all your questions. But I promise, I will get back to you all very soon! For now I have to hurry! I am in New York this week but will go to London very soon! Do you have questions or do you want to read something specifically about me or my life as a model please let me know in below comment and don’t forget to like this post ;)!

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Weer een mooi verhaal. Ondanks het vele rennen en vliegen, vraag, wat doe jij om te ontspannen, sporten? Yoga?
    Want het het wel heel veel 😉