MODEL MONDAY WITH LIEKE: HOME SWEET HOME AND OFF TO PARIS

In 2011 won Lieke van Houten op 14-jarige leeftijd de modellen wedstrijd Elite Model Look. Een jaar later interviewde ik haar voor Fashionista Chloe TV na Elite Model Look 2012 (bekijk de video hier). Inmiddels vliegt Lieke de hele wereld over en staat ze ingeschreven bij Micha Models. wekelijks deelt zij haar spannende avonturen, ervaringen, maar ook tips en tricks uit de modellen wereld. Heb je vragen voor Lieke laat het dan vooral weten. Deze week vertelt Lieke over haar vertraging waardoor zij te laat kwam in Milaan, de hereniging met haar liefdes in Nederland en haar aankomende avontuur in Parijs. Benieuwd? Lees dan snel verder.

In 2011 Lieke van Houten won the model contest Elite Model Look at the age of 14. A year later I interviewed her for FashionistaChloe TV after Elite Model Look 2012 (check the video right here). Nowadays Lieke travels all over the world and got signed at Micha Models. From now on Lieke will share her excited stories, adventures, experiences but also her model tips and tricks she has learned over the years. Do you have questions for Lieke please let us know in below comment. This week Lieke tells about her delay at London City airport, Milan fashion week, the reunion with her loves in The Netherlands and about her upcoming adventure in Paris. Curious? Read more below! 

Model Lieke van Houten for Elite Model in LondenGoedemorgen vanuit Parijs, Ik heb weer heel veel beleefd en zoals gewoonlijk zat ik bijna niet stil. Eerst even terug naar vorige week toen ik nog in Londen zat voor London fashion week. Ik deed in totaal negen shows in London in vier dagen tijd, een van de shows is de Giles show (zie hieronder).

Goodmorning from Paris, I did many things and was quite busy again last week! Let’s get back to last Monday when I was in London and did nine shows in four days (on the picture: the Giles show)

Model Lieke van Houten for Giles during London Fashionweek
In London heb ik door mijn drukke schema weinig tijd voor het weekend met mijn zus! Heel erg jammer, maar ergens wisten wij dat al een beetje. Ze ging soms in haar eentje shoppen, maar is voornamelijk bij mij geweest. Wij hebben ontzettend veel gelachen, grapjes gemaakt en plezier gehad, het heeft mij goed gedaan. Tijdens de laatste dag kreeg mijn zus opeens last van haar vinger. Ineens had ze een bult bij haar vinger dus besloten wij naar de eerste hulp te gaan. Gelukkig was er niks aan de hand, maar het was toch wel een avontuur zo in Londen bij de eerste hulp.

Duo to my busy schedule I have less time for the weekend with my sister. Of course I already knew this before but for some reason it is always good to have your sister on your side. We had a lot of fun and had the time of our life.  It was really good for me! Suddenly my sister felt a bump on her finger, so we decided to go to the hospital. Luckily there was nothing serieus, however it was an adventure. 

Lieke and her sister in the hospital in London
Lieke and her sister in the hospital in LondonMaandag ochtend had ik ineens niemand meer om mee te lachen of te kletsen. Niemand om in de avonds chocomelk mee te drinken na het douchen in bed. Dus ik deed maandag netjes mijn twee shows en pakte mijn spullen. Dinsdagochtend zouden alle resterende Elite modellen om 09;00 en 10:30 naar Milaan vliegen. De volgende ochtend was het erg gezellg op t vliegveld alleen bij het inchecken hadden we al een uur vertraging. Na mate de tijd vorderde werden steeds meer vluchten gecanceld, er waren namelijk stakingen bij twee maatschappijen en extreme mist. Om half 10 werd er nog steeds geen gate aangegeven en ik zag de bui al hangen. De vlucht van 10:30 was inmiddels gecanceld en ook voor onze vlucht hing het zelfde boven het hoofd. Ik belde Elite Model, die net als ik in paniek was. De volgende dag zouden de shows al beginnen en we zaten met z’n 30en vast op London City airport. Door de stakingen en de vele gecancelde vluchten was er voor de meeste niks te regelen. Via Parijs regelde ik mijn ticket en zij hadden daar twee standby vluchten geregeld. Dat houd in dat je wacht tot 30 min voor de vlucht of iedereen op komt dagen. Zo ja dan mag je niet mee, zo nee dan is er een plaatsje voor je vrij.

On Monday I was alone again and I directly missed my sister. On Monday I had two shows and packed my suitcase. On Tuesday I had an early flight to Milan for my next fashion week adventure. The next day all the Elite Models were gathered on London City Airport, it was a lot of fun! However when we checked in we already had a hour delay.  More and more flights were canceled duo of the two strikes and the fogg. I called my agency Elite Model and they were super stressed. Milan Fashionweek should begin after that day and all the models were stuck on London City Airport. A horrible nightmare right?

30 Elite models stuck on London City Airport Helaas is mijn standby plan niet gelukt, waardoor ik mijn 2e optie moest inzetten. Vliegen naar Brussel en van Brussel naar Milaan. Ik moest vliegen met een super klein vliegtuig, waar ik altijd angst voor heb. Vroeger heb ik ook een keer gevlogen met zo’n vliegtuig en sindsdien heb ik vliegangst. In paniek belde ik mijn lieve mama en vertelde haar dat ik niet wilde gaan. Zij heeft me overgehaald en gekalmeerd en ik ben uiteindelijk toch vertrokken. Het was verschrikkelijk en het zou nooit mijn passie worden, maar gelukkig  kwam ik om 11 uur veilig aan in Milaan.

Thank god, I found a flight from London to Brussel and from Brussel to Milan. However, it was a horrible flight in a small plane. I hate small planes, because I have fear of flying. In the end I came in Milan at 11 PM. 

The Duomo in Milan during Milan fashion weekOp Milaan airport stond Fabio op mij te wachten, dit is echt een schat van een jongen. Hij heeft mij vorig jaar ook in Milaan rondgereden. Gezellig kletsend reden we naar mijn fitting en daarna naar het hotel. Uiteindelijk lag ik om 1 uur in bed. Die dag erna had ik een rustig schema, 9 castings, een show en daarna nog 1 casting. Ik haalde alles makkelijk en ik heb het erg naar mijn zin gehad met modellen Daphne, Sanne en Maartje bij de show van Francesco Scognamiglo. 

When I arrived my driver Fabio picked me up. I really love this guy, he is always so kind for me! We drove to the fitting and my hotel. The day after I had a quite busy schedule, I had nine castings, a show and another casting. I had a lovely time with models Daphne, Sanne and Maartje at the show of Francesco Scognamiglo

Backstage with model Lieke van Houten during Milan Fashion Week Lieke van Houten Francesco Scognamiglo during Milan FashionweekIk was op tijd in het hotel, heb lekker sushi gehaald en ben naar bed gegaan. De volgende dag werd ik doodziek wakker en had ik weinig te doen. Ik merkte al dat het in Milaan iets minder ging. Weinig opties en klanten die ik kon zien. Dit kwam grotendeels door de gecancelde vlucht, hierdoor heb ik heel veel mensen niet meer kunnen zien. In overleg met mijn agencies besloot ik naar huis te gaan, bij te slapen, uit te zieken en tot mezelf te komen. Afgelopen vier weken zijn extreem zwaar geweest dus ik koos nu voor mezelf. Dit alles deed ik lekker bij papa en mama thuis met vriendlief.

That evening I was early in my hotel, ordered sushi and went to back. The next day I woke up ill and had less to do. I already noticed that I did not have many jobs in Milan. I had less options because I could not see all the client mainly duo to our canceled flight. In consultation with my agencies I decided to go home. The past four weeks were extremely hectic and heavy for me and I really needed some time for myself with my parents and the boyfriend.

model Lieke van Houten with her boyfriendIk moest echt even opladen voordat ik weer verder ging in een nieuwe stad. Toen ik thuis aankwam stonden daar mijn ouders en allerliefste vriendje. Er gaat niks boven in mijn eigen bed slapen. Ik heb mijn lieve schoonouders weer gezien, mijn neefje uit school gehaald en een heerlijk broodje kroket kunnen eten.

I really needed some sleep before I went to Paris for Paris fashion week. When I arrived at Schiphol my parents and sweet boyfriend picked me up. There is nothing better than to sleep in my own bed, to see my parents in law, to pick up my nephew from school and to eat a traditional Dutch snack, “De Kroket”. 

Model Lieke van Houten with her nephew Na 2,5 dag thuis was het weer tijd voor de volgende stad. Parijs!! Parijs FashionWeek we will see what happen! Inmiddels is het maandag en zit ik in Parijs en moet ik alweer haasten. Ik hou jullie op de hoogte!  Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor alle steun, reacties en wow de vele likes op mijn column.  Zoals ik de vorige keer al vertelde als ik niet meteen reageer is dat niet omdat ik het niet leuk vind (integendeel), maar omdat het momenteel erg druk is. Heb je vragen of zou je het leuk vinden om iets specifieks te lezen over het werk als model of over mijn leven laat het dan vooral hieronder weten in een reactie en… vergeet niet dit bericht hieronder te liken via de bekende like button ;)

After two and a half day it was time for the next city, Paris! Paris fashion week we will see what happen. Right now I am in Paris and I have to hurry again! I keep you posted! , I really appreciate all your comments on my weekly column. I read them all, but at this moment I am too busy to answer all your questions. But I promise, I will get back to you all very soon! For now I have to hurry! I am in New York this week but will go to London very soon! Do you have questions or do you want to read something specifically about me or my life as a model please let me know in below comment and don’t forget to like this post ;)!

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

6 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jeetje wat een stress zeg op het vliegveld, gelukkig kon je nog wel naar Milaan. Super knap en goed van je dat je voor jezelf hebt gekozen, zo presteer je ook alleen maar beter! Je zag er trouwens wel prachtig uit op de catwalk in Milaan.

  2. Wat heftig en chaotisch allemaal! Gelukkig kon je tussen Milaan en Parijs nog lekker 2,5e dag thuis zijn. Misschien zie ik je nog wel deze week in Parijs! 😉 Succes alvast!

  3. Hoi Lieke,
    Wat ben je toch een prachtige meid en wat heb je het druk. Fijn dat je toch nog even naar huis kon, naar je ouders, vriend en Michelle en Milan. Weer veel werkplezier in Parijs. Veel liefs van je trotse nicht Petra