MODEL MONDAY WITH LIEKE: CASTINGS FOR NEW YORK FASHIONWEEK

In 2011 won Lieke van Houten op 14-jarige leeftijd de modellen wedstrijd Elite Model Look. Een jaar later interviewde ik haar voor Fashionista Chloe TV na Elite Model Look 2012 (bekijk de video hier). Inmiddels vliegt Lieke de hele wereld over en staat ze ingeschreven bij Micha Models. wekelijks deelt zij haar spannende avonturen, ervaringen, maar ook tips en tricks uit de modellen wereld. Heb je vragen voor Lieke laat het dan vooral weten. Deze week is Lieke In New York en bestaat haar week vooral uit castings. Hieronder vertelt zij meer.

In 2011 Lieke van Houten won the model contest Elite Model Look at the age of 14. A year later I interviewed her for FashionistaChloe TV after Elite Model Look 2012 (check the video right here). Nowadays Lieke travels all over the world and got signed at Micha Models. From now on Lieke will share her excited stories, adventures, experiences but also her model tips and tricks she has learned over the years. Do you have questions for Lieke please let us know in below comment. This week Lieke is in newyork and her week consists mainly from castings and running from a to b.

Model Lieke Van Houten with models Maartje and Julia in New York for Fashionweek

Hi vanuit mijn tien persoons appartement in New York City. Terwijl ik dit schrijf schrok ik snel een bord overheerlijke pasta bereid met mijn eigen kruiden naar binnen. Deze week was enorm hectisch. Ik rende van A naar B om alle castings te halen onder de brandende zon (het is op dit moment 30 graden). Vorige week begon het allemaal toen ik aan kwam in New York. Meteen ging ik naar mijn appartement. Op dit moment zitten we met acht verschillende modellen in het appartement waarvan twee Nederlandse meisjes. Zondag had ik nog geen castings en besloot ik met modellen vriendinnetjes Maartje en Julia af te spreken om te genieten op mijn dakterras onder het genot van sushi. Dit kan ik zo waarderen, sushi is namelijk mijn lievelingseten.

Hi from my appartement in New York City. While I am writing this blog I am eating a delicious plate of pasta sprinkled with my own herbs. This week in New York was enormously hectic. I was running from A to B to be on time at my castings.  Right now it is 30 degrees, so I am melting. It al started on Sunday when I arrived in my appartment. At this moment we are here with 8 girls and two are Dutch. On Sunday I decided to invite my model friends Maartje and Julia to enjoy delicious sushi on my roof terrace. I love sushi!

The Society Management in New York for NYFW

Maandag ochtend ging ik langs mijn modellenbureau in New York. Ik word hier vertegenwoordigd door The Society Management. De eerste dag ga ik altijd even hoi zeggen, loop ik voor en bespreken we het een en het ander. Maandag werd ook besloten om mijn haar te verven. Ik ging van blodine naar brunette. Dit vooral, omdat mijn haar een beetje groen uitgeslagen was door de vakantie, oops!

On Monday I went to my model agency here in New York. In New York I am represented by The Society Management. On the first day in New York I always drop by to say hi and to arrange some things with them. During that day they also decided to dye my hair. I went from blondie to brunette. This is mainly because my hair was beaten out due to my holiday in the sun.

Model Lieke van Houten in New York for NYFW

De kleur van mijn haar is iets te donker uitgevallen, dus ik moet even wennen als ik in de spiegel kijk. Nadat ik maandag vier uur bij de kapper had gezeten konden er nieuwe set cards gemaakt worden. Deze kaarten kan ik laten zien als ik langs castings ga. Hieronder zie je drie verschillende set cards. De rechtse is de meest recente. Stiekem ben ik best wel trots op de mooie foto’s!

The color of my hair is a little bit too dark at the moment, so I have to get used to it when I am looking in the mirror. After I had spent four hours at the hairdresser it was time to make new set cards. I can show my set cards during a casting, so this is always very importent for me. Below you see the three different model set cards. The right one is the latest one.

Setcards by model Lieke  van Houten for The Society Management NYFW

Dinsdag begonnen de castings. Ik krijg altijd alle adressen door en het tijdstip hoe laat ik ergens moet verschijnen. Via google maps maak ik dan een soort van route door NYC. Ik loop heel veel maar doe ook dingen met de metro. In totaal had ik meer dan 30 castings, gelukkig had ik er op zondag maar twee, vanwege de feestdag Labor Day. Hieronder een foto van de casting gehouden door een van de grote internationale casting director. Ik heb maar liefst drie uur moeten wachten om aan de beurt te komen.

On Tuesday the castings started. I always get all the addresses and a kind of timetable. Trough this I know exactly what time I should be somewhere.  In total I attended 30 castings, yes I know it is a lot! Below you see a picture of a casting held by one of the biggest casting directors is the world. I had to wait for three hours before I could show myself.

Castings New York Fashionweek NYFW by Lieke van Houten

Ondanks het vele wachten probeer ik wel altijd vrolijk te blijven. Ik ben niet jaloers ingesteld en ga altijd gezellig bij bekende modellen zitten om even bij te kletsen. Hieronder zie je mij wachten bij een van de castings. SMILE!

Besides the fact I have to wait for hours I always try to smile and to be happy. Below you see me waiting before one of the castings.. SMILE!

Model Lieke van Houten during NYFW

Zoals je ziet bestond mijn week vooral uit castings, ik rende van hot naar her en was zelfs een keer de weg kwijt. Op donderdag had ik een adres gekregen die niet bestond. Heel handig, ik heb namelijk toen voor niks twee uur lopen zoeken. Misschien was donderdag gewoon een pech dag, die dag was namelijk ook mijn kip bedorven. Maar ach, toen ben ik gewoon lekker sushi gaan halen. Zaterdag had ik castings in Soho en dit is echt de leukste wijk van New York. Ik vind het altijd zo leuk om hier te zijn. Snel dook ik even de Topshop in om wat leuke items te kopen. Ondanks de hitte hier kocht ik een paar lekkere warme truien en een lange broek.

As you can see my week consisted of castings, I ran from pillar to post and was once even lost. On Thursday I went to an address which did not exist. I was searching for hours. Maybe Thursday was just my unlucky day, because the chicken was also tainted. However, after I found out the chicken was tainted I decided to eat sushi. not bat at all right? Oh and before I forget, on Saturday I had some castings at Soho. Soho is the hippest and coolest area of New York City. I always like to be here. I went to the clothing chain Topshop and yes I bought some clothes. That is a girls thing right?

Shopping in Soho at Topshop by model Lieke van Houten

Inmiddels is het alweer maandag en heb ik nog een paar castings. Daarnaast heb ik al een paar call backs gekregen. Dit wil zeggen dat de designer geïnteresseerd is en dat ik nog een keer terug mag komen. Als hij hierna nog steeds geïnteresseerd is dan word ik uitgenodigd voor de fitting en mag ik de kleding passen. Zo ver is het nog lang niet, al komt de fashionweek steeds dichtbij. Donderdag 4 september (aanstaande donderdag dus) barst het fashion circus hier in New York los. Ik ben heel erg benieuwd en heb er ook heel veel zin in. Hieronder nog een foto van de outfit die ik meestal draag naar een casting. Ik moet weer rennen, de plicht roept! BYE BYE! Heb je vragen of zou je het leuk vinden om iets specifieks te lezen over het werk als model of over mijn leven laat het dan vooral hieronder weten in een reactie en… vergeet niet dit bericht hieronder te liken via de bekende like button ;)!

Right now it is Monday. For today I have some castings scheduled. Besides that it is time for call backs. I already got some call backs, which is quite good! When a model gets a callback the designer is interested in her. After the callback the model could be invited for a fitting. Oh yes, the fashion week is getting close. Upcoming Thursday the New York fashionweek madness begins. I am curious and excited at the same time. Below a picture of my outfit which I mainly wear to castings. I have to run now, duty is calling! Bye Bye!  Do you have questions or do you want to read something specifically about me or my life as a model please let me know in below comment and don’t forget to like this post ;)!

With love,

xoxo

Lieke

Outfit Lieke van Houten for castings NYFW

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

9 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ahhh zo leuk om te lezen! Weet nog wel dat ik als klein meisje ook altijd ‘model’ wilde worden. Dat kan ik nu wel uit mijn hoofd zetten maar wauw, NYC, ik hoop daar ooit echt nog te komen!

  2. Hi, Super leuke blog!!!
    Erg leuk en interessant !!

    Ik vroeg me af, draag je naar castings altijd strakke kleding. Of laat ik het zo zeggen, altijd zwarte kleding. Met name strakke spijkerbroeken? of wat draag je nog meer?

    X 🙂