MODEL MONDAY WITH LIEKE: LET’S GO TO NEW YORK FASHIONWEEK

In 2011 won Lieke van Houten op 14-jarige leeftijd de modellen wedstrijd Elite Model Look. Een jaar later interviewde ik haar voor Fashionista Chloe TV na Elite Model Look 2012 (bekijk de video hier).  Inmiddels vliegt Lieke de hele wereld over en staat ze ingeschreven bij Micha Models. wekelijks deelt zij haar spannende avonturen, ervaringen, maar ook tips en tricks uit de modellen wereld. Heb je vragen voor Lieke laat het dan vooral weten.  Deze week is Lieke onderweg naar New York voor haar eerste fashionweek avontuur. Hieronder vertel zij hoe ze zich heeft voorbereid.

In 2011 Lieke van Houten won the model contest Elite Model Look at the age of 14.  A year later I interviewed her for FashionistaChloe TV after Elite Model Look 2012 (check the video right here). Nowadays Lieke travels all over the world and got signed at Micha Models. From now on Lieke will share her excited stories, adventures, experiences but also her model tips and tricks she has learned over the years. Do you have questions for Lieke please let us know in below comment. This week Lieke is traveling to New York for her first fashion week adventure. Below she will tell how she prepared herself.

Model Lieke van Houten at homeHi! Het is weer zo ver. De vakantie is over en terwijl ik dit schrijf wacht ik op mijn vlucht naar New York voor New York Fashionweek. Ik ben helemaal ready voor de fashion week die in september van start gaat, maar voordat ik weg ging genoot ik nog even van thuis zijn met mijn geliefden. Het was heerlijk om even een dagje met vrienden naar Centerparcs Kempervennen te gaan. We hebben er een super dag van gemaakt en sloten af met een lekkere pizza. Who said models don’t eat?

Hi! It is that time again, it is fashion week time! The holiday season is over and while I am writing this blog I am waiting for my flight to New York. I am totally ready for Fashion Week which will start in September. The week before I left I enjoyed my time with my loved ones. It was so nice to enjoy a day with friends at Centerparcs Kempervennen. We had an amazing day and ate a delicious pizza for dinner. Who said models don’t eat?Model Lieke van Houten with boyfriend Maar ik kan ook zo vlak voor vertrek echt genieten van mijn vader zijn kookkunsten, wakker worden naast mijn vriendje of het bankhangen met mijn moeder. Mijn schoonouders waren op vakantie en mijn vriend en ik paste op het huis en hun lieve kat. Ik schipperde dus tussen twee huizen. Die quality time van even samen met mijn vriendje uit eten zonder telefoon en poespas om ons heen kan mij soms zo goed doen. Natuurlijk moest ik ook aankopen doen voor de fashion week, denk hierbij aan make-up remover, heel veel blaren pleisters en lekker etenswaar. Dit klinkt misschien heel gek, maar Ik neem altijd kruidenzakjes mee op reis. Ik gebruik deze kruiden voor nasi, pasta, salade en ga zo maar door. Niks overtreft de keuken van Nederland. Ik deed deze aankomen samen met mijn moeder in Arnhem, dat is genieten hoor!

But I also enjoyed my father’s cooking skills, waking up next to my lovely boyfriend and watching movies on the couch with my mom. My parents in law were on vacation, so we looked after the house and their lovely cat. The quality time of having diner with my boyfriend without phone or nonsense is valuable to me! Of course I had to do some shopping for fashion week. This sound crazy but I always take my own herbs on a journey. I use this herbs for the nasi, pasta, salad etcetera etcetera! Noting beats the Dutch kitchen in my opinion. I did this shoppings with my lovely mom in Arnhem, The Netherlands. This is always importent to me just before leaving!Model Lieke van Houten and her dog

Lieke van Houten at her homeEn toen was het alweer tijd voor de koffer, wat neem ik mee? Ik heb echt een mega koffer, want ik kan nooit keuzes maken tussen broeken en shirtjes. Ik neem het liefst alles mee! Deze keer heb ik twee tassen mee, vijf paar schoenen en ontzettend veel kleding, erg he? Het ergste is dat ik de helft waarschijnlijk niet eens ga dragen. Toch besloot ik veel in te pakken, omdat ik rekening moet houden met diverse weersomstandigheden. Vanaf het warme New York vlieg ik door naar Milaan en daarna is Parijs aan de beurt. Op dit moment is het overal warm, maar het kan maar zo zijn dat het in Parijs net zo herfstachtig is als in ons koude kikkerlandje. Gelukkig ben ik ondertussen een volleerd koffer inpakster geworden en weet ik precies hoe ik de koffer in moet pakken. Tegenwoordig ben ik in een mum van tijd klaar met mijn koffer. Maar goed ook, want het staat niet op mijn lijst van de leukste dingen om te doen.

And then it was time for my suitcase, what to pack? I always have a huge suitcase, because I never can make choices between clothing. I prefer to take everything with me! This time I packed two bags, five pair of shoes and a lot of clothes.  The worst thing is that I probably will not even wear the half of it. While packing my suitcase I decided it would be wise to pack all kinds of clothing so i am prepared for all weather conditions. From the New York I will fly to Milan and straight on to Paris fashion week . At the moment the weather is quite good in Europe, but you never know right? However, I am a star in packing suitcases, thank god, because it is not my favorite thing to do before leaving.

The suitcase of model Lieke van Houten before New York FashionweekDe nacht voor vertrek ben ik altijd super onrustig en dat was deze keer ook het geval. Ik lag te woelen, sliep half en schrok iedere keer wakker. Gelukkig kon ik wel heel veel slaap inhalen op mijn vlucht naar New York. Vliegen is eigenlijk niet mijn grootste hobby, sterker nog het is mijn grootste stressfactor ever. Zodra ik op plek van bestemming aankom kan ik weer rustig ademhalen en genieten van al het moois wat de steden mij te bieden hebben. De ochtend voor vertrek zei ik mijn lieve hondje gedag, gaf ik een steve knuffel aan pappa die helaas niet mee kon naar Schiphol (vanwege te veel koffers in de auto) en vetrok ik met mijn loved ones richting Schiphol. Dit ritje kan mij nooit langzaam genoeg gaan, want dit zijn de laatste minuten met iedereen voordat ik ze weer een paar weken moet missen. Iedereen was mee, mijn zus, haar zoontje, mijn moeder en natuurlijk mijn vriendje. Op Schiphol kocht ik nog snel even een boeket met zonnebloemen voor de nabestaanden van de vlucht MH17, die mijn moeder, zus en neefje neer hebben gelegd, omdat ik er zelf helaas de tijd niet meer voor kon vinden.

The day before departure I am always restless! Traveling by plain is not my greatest hobby, in fact it is my greatest fear! Once I arrive at my destination I can breathe easily but before it is a hell. In the morning of my departure I kissed my dog goodbye, hugged my dad and went to Schiphol Airport. The ride to the airport can never go too slow for me, these minutes are the last minutes with everyone before I have to missed them for weeks. Everyone went with me, my sister, her son, my mom and of course my boyfriend.

Flowers for flight MH17

model Lieke van Houten New york FashionweekEn toen kwam het ergste, nee niet de koffer inleveren, nee het afscheid nemen. Dit is echt ”the worst part of all”! Sommige mensen zeggen dat het went, maar helaas voor mij zou dit nooit wennen. Iedere keer sta ik nog net zo hard te brullen zoals de eerste keer dat ik op reis ging voor modellen werk. Ondanks dat ik iedereen enorm ga missen weet ik dat ik ook juist ontzettende leuke dingen ga doen, waar ik super gemotiveerd voor ben. Ik kan niet wachten wat fashion week Spring/Summer 2015 mij gaat gaat brengen. Inmiddels ben ik in New York veilig geland dus BRING IT ON! Heb je vragen of zou je het leuk vinden om iets specifieks te lezen over het werk als model of over mijn leven laat het dan vooral hieronder weten in een reactie en… vergeet niet dit bericht hieronder te liken via de bekende like button ;)!

When I arrived at the airport I bought some flowers for the people who lost their loved ones on the fatal flight MH17. Then the worst thing came, no not dropping my bags, no saying goodbye! This is really the worst part of all! Some people say; you get used to saying goodbye when you will travel often. For me it never get used! I’m going to miss everyone, but I know that I am going to do a lot of amazing things where I am motived for. I can’t wait what fashion week Spring/Summer 2015 will bring for me. In the meantime I landed in New York so BRING IT ON! Do you have questions or do you want to read something specifically about me or my life as a model please let me know in below comment and don’t forget to like this post ;)!

With love, 

xoxo

LiekeNew york fashion week spring summer 2015

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

7 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ah lieve lieve schat! Wat een leuk stukkie:) 🙂 Ik ben zo trots op jou he! Ik weet precies hoe je je voelt en leef super met je mee! Ik ga keihard voor je duimen en hoop vanuit de grond van mijn hart dat je ervan gaat genieten!!! Hele dikke smakkerd! 🙂 kuusss