Danie Bles

Together with stylist Danie Bles of By Danie Maybelline Mix & Match WK poncho By Danie, stylist Danie Bles
Maybelline Mix & Match WK poncho By Danie, stylist Danie Bles
Blogger Tara Verbon of Kittehscupcakes.nl Maybelline Mix & Match WK poncho By Danie, stylist Danie Bles
Maybelline Mix & Match WK poncho By Danie, stylist Danie Bles
Blogger Serena Verbon of Beautylab.nl Maybelline Mix & Match WK poncho By Danie, stylist Danie Bles
Maybelline Mix & Match WK poncho By Danie, stylist Danie Bles
Maybelline Mix & Match WK poncho By Danie, stylist Danie Bles

Bloggers Chloe Sterk, Serena Verbon (Beautylab.nl) Larissa Verbon and Tara Verbon (Kittehscupcakes.nl) Maybelline Mix & Match WK poncho By Danie, stylist Danie Bles

NL: Danie Bles, wie kent haar niet? Met verschillende shows op haar naam, een online en offline magazine, een eigen collectie en een vintage winkel in Amsterdam Zuid is deze vrouw niet meer weg te denken uit de mode bijbel. Maar hoe bereikte Danie dit succes en hoe creëerde zij nou eigenlijk dit imperium? Vorige week sprak ik met haar tijdens de WK shoot voor beautymerk Maybelline. Samen met bloggers Tara, Larissa (blog Kittehscupcakes) en Serena Verbon (blog Beautylab)  kreeg ik een kijkje achter de schermen op het By Danie hoofdkantoor.
Het kantoor van Danie Bles is gevestigd in het World Fashion Centre Amsterdam. Wanneer ik binnen kom zit Serena in de make-up en Tara en Larissa staan al helemaal WK proof klaar voor de shoot. Anika (PR Maybelline) komt meteen enthousiast naar mij toe en vraagt of ik wat wil drinken. Ik zit behoorlijk vol van de lunch bij KU Kitchen dus sla het aanbod af. “Goed dat je er bent, Danie komt zo om je te stijlen voor de shoot”. Meteen beginnen ik duizend uit te praten tegen de zusjes Verbon, ik heb teveel koffie op dus ik hyper een beetje. Serena zit aan tafel en heeft netjes vragen op een rijtje gezet voor het interview. Even schiet ik in paniek. Voorbereidingen treffen is niet mijn sterkte kant en ook deze keer heb ik geen een vraag op papier gezet. Verschillende vragen schieten door mijn hoofd, maar dan bedenk ik me dat het veel leuker is om blanco het interview in te gaan en gewoon te kijken waar het schip strand. Dit levert vaak de leukste quotes op. Na ongeveer 10 minuten komt Danie aanrennen in haar stijlvolle sport kleding. Ik heb haar al vaker gesproken en geïnterviewd voor FashionistaChloeTV dus het is even een ons kent ons begroeting. Ik haal mijn basics uit de tas voor de shoot en loop mee naar het WK styling rek waar Danie de extra items voor de shoot kiest. Even heb ik het gevoel dat ik bij de mini playback show sta en dat ik zo meteen door de draaideur opeens verander in Madonna en na afloop word beoordeeld door Jacque d’ancona. Ik gniffel even. Nadat ik omgekleed ben bekijk ik mijzelf in de spiegel. Het is een leuke outfit, maar mijn melkflessen kleuren niet echt heel lekker. Maar ach, iedereen is wit na de winter. Anika komt naar mij toegelopen en verteld dat ik meteen Danie kan interviewen. Ik loop achter Danie aan en begroet de meiden van het By Danie team. Danie regelt snel nog wat dingetjes met haar team, pleegt nog een aantal telefoontjes, whatsappt nog even met haar oppas en dan kan het interview echt beginnen.
Meteen val ik met de deur in huis. “Laten we bij het begin beginnen, hoe, wat, waar, wanneer”? Danie lacht en verteld dat mode bij haar in het bloed zit. Op jonge leeftijd wilde Danie al modeshows organiseren. Het echte werk begon op haar achttiende toen ze meeliep bij de modeshows van designer Addie van den Krommenacker, Replay en Diesel. In 2006 vervolgde ze haar carrière bij het modeblad Jackie waar ze precies zag hoe een tijdschrift werd gemaakt. Na een tijdje in het vak gezeten te hebben kwam Yves Gijrath (oprichter van GMG) naar haar toe of ze het niet vond om tijdens de Jackie fairs Mix & Match modeshows te organiseren. “Ik ben een aanpakken dus ik dacht waarom niet. Zo geschiet, zo gedaan”. Ik onderbreek haar, “maar Danie opeens was daar je eigen By Danie collectie”. “Dat klopt, steeds vaker kwamen er merken naar mij toe of ik het niet leuk vond om met hun een collectie te produceren. Dit zette mij aan het denken en besloot uiteindelijk zelf aan de slag te gaan. Ik heb een super team dus dacht ik ga het gewoon zelf doen. Niet dat ik een samenwerking met een merk uitsluit hoor. Alles is nog mogelijk”.

“Je komt uit een mode familie, je zus Chantal is stylist, broertje Michael is druk met het spijkerbroeken merk Purple deNimes, en je vader heeft het agentuur Jos Bles BV. Is mode je met de paplepel ingegoten”? Danie lacht, “mijn modegevoel heb ik van mijn moeder. Mijn moeder was altijd overal als eerste bij en had een goed oog voor mode. Vroeger had zij een goed lopende zaak Danietex en inmiddels staat ze in de By Danie Vintage winkel. Maar even op je vraag terug te komen, dat modegevoel moet je gewoon hebben, je moet het voelen en ademen”.

Het is tijd voor de volgende vraag, “nu even over komend seizoen, wat zijn de musthaves en wat moet een vrouw sowieso in haar kast hebben liggen?” Ik zie Danie even denken. “een vrouw moet sowieso een goed wit overhemd hebben, een mooie jeans, cowboy laarzen, mooi ondergoed, classic pumps, een kasjmier sjaal, een echte leren tas, en geen nep tas. Voor deze zomer zou ik zeggen veel shorts, mooie zonnebril en franjes”. Snel schrijf ik alles op papier. “Wat is je absolute NO GO”? vraag ik nog snel. Danie lacht, “Ik haat peep-toe, waarom is dat er sowieso? Het is zo lelijk”! Ik ben alweer bij de laatste vraag aangekomen “Wat is je toekomst droom?”. Danie begint te stralen, “rond mijn 40tigste wil ik graag een styling school opstarten, The By Danie Styling School. Voordat ik daar aan begin wil ik eerst mijn eigen collectie voor de volle 100% in de Nederlandse markt zetten, dat staat echt op nummer een op dit moment”.
Na het interview maken we samen nog snel even een foto en voordat ik het doorheb heeft Danie het gebouw alweer verlaten voor een volgende afspraak in Amsterdam Zuid. En dan is het eindelijk tijd voor de By Danie X Mabelline WK Poncho shoot. Ik neem plaats bij de make-up waar alles even wordt bijgewerkt. Heerlijk als je moe bent en iemand je opmaakt. Mijn ogen vallen bijna dicht, maar voordat ik weg kan zakken komt de fotograaf alweer naar mij toe. De shoot met de WK poncho verloopt vlekkeloos, binnen een mum van tijd staat het erop. Na afloop kan ik het niet laten om met de zusjes Verbon nog even een super grappige overdreven oranje WK foto te maken met alle WK attributen die er liggen. Samen liggen we dubbel om de foto’s (zie laatste foto).

10 minuten staan we buiten met onze WK goodiebag en rijden we terug naar Utrecht waar we nog even bijkletsen onder het genot van een hapje en een drankje. In de trein naar Nijmegen denk ik terug aan de dag. Ik heb respect voor de hard werkende Danie Bles die na een eigen collectie, het openen van een vintage winkel nu in zee gaat met Maybeline voor een heuse WK poncho. Ik ben benieuwd naar wat meer gaat komen!
Het WK poncho pakket inclusief een Maybelline mascara is vanaf 28 mei in gelimiteerde oplage verkrijgbaar bij voor €20. 
ALLEEN VANDAAG geef ik 40 pakketjes weg via mijn blog en social media.
Wil je meedoen? Op de diverse social media (Twitter, Instagram, Facebook) en op mijn blog geef ik 10 pakketen per medium weg (40 pakketen in totaal)
Het WK pakket inclusief poncho en mascara is simpel te winnen op mijn blog. Hoe doe je mee?
– Volg mijn blog op Bloglovin (volg hier)
– Laat hieronder weten hoe jij de WK poncho zou stijlen.

Succes!

ENG: Last week I was invited at the By Danie HQ where I did a photoshoot for the Maybelline X By Danie WK poncho. I also got the chance to ask Danie Bles some questions for my blog. After she styled me for the shoot she told me that a women always need some basic items in her wardrobe like a white blouse, the perfect jeans and cowboys boots. She also told me about her hake on peep-toe shoes and neon. The WK- shoot went well and I really love the result ( see picture nine). In this post I wanted to share with you the backstage photo’s of the amazing shoot and I am really curious what you think about it! Would you like to see more of these kind of articles? Please let me know in a comment! I keep you posted! 

.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

55 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Wauw wat een mooie kans om haar te interviewen en geweldige foto’s! De poncho is echt te gek, mooie combinatie heb je op de foto aan! Ik zou heel graag kans willen maken, het is echt een musthave voor bij het WK. Ik vind het idee met een kort denim shortje heel erg leuk, met een witte top eronder zodat de poncho de echte eyecatcher vormt. Vrolijke oorbellen in en armbanden in rood, wit, blauw en oranje 🙂 Veel plezier iedereen met de winactie en heb het artikel met veel plezier gelezen. Liefs, Dagmar

 2. WOEIII deze is wel heeeul leuk en met deze mix match poncho kan ik elke wedstrijd weer anders voor de dag komen!

  De ene wedstrijd als een midirok de andere weer als een sjaal en weer een andere weer als een topje. En natuurlijk mooie hakken of sneakers eronder!
  Makeup aangepast, bijpassend nagellakje erbij en natuurlijk een accessoire in mn haar.
  Dan hebben we de poulewedstrijden gehad, en dan kan ik gaan bedenken hoe ik de vervolgwedstrijden deze poncho ga stijlen!

  En aangezien ik nog op kamp ga (als coach van een jeugdkorfbalteam) en het thema daar ook hup holland hup is, komt deze poncho al helemaal goed van pas!

  My fingers are crossed!

 3. Ik zou de poncho (die ik overigens prachtig vind!) stylen met mijn neon oranje Mucho Gusto jasje, een wit destroyed jeans shortje, gouden sandaaltjes en mijn gouden sieraden 🙂 een perfecte WK outfit wat mij betreft!

 4. Ik zou hem stelen als jurk, of bandeau top met een leuk shortje. Mocht het kouder worden als sjaal of poncho met een leuk riempje er om heen! Vind de poncho echt super leuk <3 zo veel mogelijkheden!

 5. Als het weer het toelaat zou ik ‘m dragen als topje, op een destroyed short met mn hoge allstars eronder! Echt heel erg tof dat je hem op zoveel verschillende manieren kan dragen. Ik doe heel graag mee! 🙂

 6. Waauw wat een super leuk stuk om te lezen! Het klinkt alsof het onwijs goed klikt tussen jullie!
  Natuurlijk wil ik ook graag een poncho winnen. Ik zal deze combineren boven shorts en met pumps eronder of met een mooie skinny jeans. Voetbal is hartstikke leuk maar ik wil wel vrouwelijk eruit blijven zien 😉

  Liefs,
  Kim / Vintage & Beauty

  Mail: info@vintageandbeauty.com

 7. Ik zou deze stylen als lange rok met een simpele basic witte tanktop er op. Omdat de rok dan al zo druk van kleur is doe ik er een rustige statement ketting om mijn nek. Omdat het boven gedeelte rustig van kleur is doe ik nog een paar oranje veren in mijn haar.

 8. Ik zou deze stylen als lange rok met een simpele basic witte tanktop er op. Omdat de rok dan al zo druk van kleur is doe ik er een rustige statement ketting om mijn nek. Omdat het boven gedeelte rustig van kleur is doe ik nog een paar oranje veren in mijn haar.

 9. Wauw! Echt super leuk! Ik zou de poncho combineren met een maxi-dress en de poncho daarbij als turban in mijn haar dragen. En als ik me later op de dag wat meer wil bedekken (als het wat kouder wordt of iets dergelijks), dan kan ik hem uit mijn haar halen en gewoon als poncho dragen 😀
  xoxo
  annemiekc87[at]gmail.com

 10. Hi!
  Ik zou het dragen met een spijker short, rode tanktop en sleehakken. Leuke sieraden erbij en klaar! Echt helemaal leuk 🙂 ook echt super tof dat je het op verschillende manieren kan stylen. Voor ieder wat leuks! Hopelijk gaat NL het goed doen zodat ik verschillende stylen kan laten zien en gebruiken! duimen maar 🙂

 11. Superleuk!! Ik zou de poncho gebruiken als rokje met een leuke slipper en een witte top! Ik ben zelf echt enorm voetbalfan en ik volg alle wedstrijden en ga a.s. zaterdag naar de Kuip voor Nederland-Ghana! Het zou super zijn als ik een keertje iets mag winnen!!:-) Mijn mail is info@dambitious.nl

 12. Heee! Wat een leuke winactie!
  Ik zou hem dragen als jurk! Daaronder subtiele gouden sandaaltjes en subtiele oranje oorhangers. 🙂
  Deze poncho is echt heel leuk, aangezien hij op verschillende manieren gedragen kan worden. Dusssssss…..
  Voor de tweede wedstrijd daarom weer een andere combi!
  Als top en een lekkere short eronder. Spijkerstof of een donkerblauwe kleur, met mijn Isabel Marant laarsjes eronder. 🙂

  Dikke like! 🙂

 13. Wat een onwijs leuk verslag en vooral mooie foto’s! Ik zou de poncho als een soort van ‘cape’ over mijn schouders dragen op een wit jurkje en oranje suède pumps. Ik vind hem erg mooi!

 14. Ik doe mee! Ik zou hem om mijn schouders dragen als een omslagdoek en een beetje festivalachtig stylen, met een suede rokje, wit linnen shirt met lage armsgaten en chelseaboots! Zo trekt de sjaal alle aandacht en is het toch helemaal mijn stijl!

 15. Toffe actie en mooi interview! Ik zou de poncho graag willen winnen voor mijn zusje! Ze zou hem stylen als top met een shortje of rokje met een paar sneakers eronder. En anders gewoon als sjaal met een fashionable outfit!

 16. Ik zou het stijlen met heel veel sieraden! Maar zou het wel als poncho houden! Wat een tegek ding is het toch! Ik zou het vooral combineren zodat die nog mooier uitkomt en ik dus de show steel met de poncho!:)

 17. Wat een onwijs gave actie en leuk interview! Ik zou de poncho stylen met een korte jeans, wit blousje en witte all stars. De poncho zou ik dan gebruiken als riem of als sjaal. Liefs

 18. Wat een mogelijkheden: ’s morgens met een spijkershortje en witte top naar het strand, ’s middags met jumpsuit en slippers op het terras en ’s avonds met jurkje, hakken en gouden sieraden kijken naar de wedstrijd! En dan te bedenken dat dit alleen nog maar de mogelijkheden zijn voor nu, nog niet eens gehad over de herfst, winter…..
  Duimen, duimen, duimen!!!

 19. Ik zou hem stylen met mijn oranje bril/zonnebril en dan ligt aan het weer wat ik er verder nog bij doe maar zoveel mogelijk oranje natuurlijk!

 20. Wat een leuke poncho! Ik hoop dat het weer zo goed wordt dat ik hem als jurkje zou kunnen dragen. En anders als top met een lichte jeans en uiteraard oranje nagels en lippen.

 21. Wat een leuke actie! Gaaf om zo een kans te krijgen om gestyled te worden door Danie Bles en haar ook te kunnen interviewen…Zij is toch wel een van mijn grootste inspiratiebronnen wat mode betreft!

  Dan over de poncho….hoe leuk eindelijk een oranje musthave waar je ook fashionable mee voor de dag kunt komen😁. Ik hoop natuurlijk dat we dit jaar vele wedstrijden van het Nederlands eftal kunnen genieten, zodat ik de poncho op verschillende manieren kan combineren. Als sjaal met een lange maxi jurk erbij, als poncho op een spijkerbroek/shortje, als hoofdband met mn haar lekker los en een rode, witte of blauwe outfit erbij of als wikkelrokje met een mooi wit basic shirt erop. Ik hoop natuurlijk dat we als Nederland met de beker naar huis gaan, maar mocht ik deze poncho winnen, is het voor mij sowieso al een succes 😀

 22. Hee Chloë,

  Ik zou de poncho elke wedstrijd anders gaan dragen. Elke wedstrijd een andere look. Maar ik denk dat ik de poncho zal combineren met wit of spijker of zwart. Natuurlijk het rood wit blauw vlaggetje op mijn wangen, mijn nagels gelakt in de WK-style en mooi bij passende sieraden.
  Ik volg je al op facebook, bloglovin en instagram! (twitter heb ik niet).
  Ik heb zelf geen oranje kleding in huis, dus de poncho zou erg goed van pas komen.
  mijn mailadres: lucinda1995@msn.com

  Liefs,
  Lucinda

 23. aah, superleuk.! ♥ ik volgde je al via bloglovin. deze kleurrijke poncho zou sowieso mee gaan op vakantie. ik zou hem als een topje dragen met een knoop aan de zijkant op een (witte) shorts, of als bandana is ‘ie ook erg leuk. of van achter mijn rug, onder mijn armen door naar voren, dan kruisen en achter in de nek vast knopen, als een topje dus 🙂

 24. Erg leuk interview en ik vind de poncho echt top!
  Ik zou hem combineren met een ripped jeans met bohemian stijl ibiza boots, daar zou ik een jasje op dragen met felle kleuren zoals bijvoorbeeld die uit de ByDanie collectie met de Peruaanse stof. Daaronder zou ik een simpel shirtje dragen om het geheel niet te druk te maken. Maar het moet vooral een boho uitstraling hebben! Nou ben benieuwd 🙂

 25. Finally, een leuk wk kledingstuk!! En hij is op zoveel manieren te stylen, je kunt hem zelfs na het wk dragen, super handig!!
  Voor het wk zal ik hem vragen in mijn haar gecombineerd met een korte jeans, zwart wijd topje en mijn favoriete zwarte allstars zodat ik lekker kan feesten s’avonds. Oranje nagellak nummer 341 van Maybellin en de Maybellin mascara op me wimpers. Ik hoop dat ik deze winactie win en anders moet ik hem vrijdag snel gaan kopen.
  Mijn email is trouwens: marindavdkamp@gmail.com.
  xoxoxo

 26. Wat een super toffe actie! Ik zal de poncho iedere wedstrijd anders stijlen, we gaan er immers vanuit dat de jongens het weer ver gaan schoppen dit WK! En zo kan ik geheel in stijl voetbal kijken met mijn lief.

  Als eerste zal ik hem als jurkje dragen, afgemaakt met mijn sandaaltjes, goude sieraden en mijn haar los of op een staart. Om hem de teeede wedstrijd als rokje te dragen, met een witte basis top en een mooie statement ketting. En misschien dat ik het wel afmaak met witte pumps, net als het topje, daar zal ik ook voor wit kiesen. Om hem de derde wedstrijd echt als poncho te dragen, want ook zo is hij super leuk! En dat afgemaakt met mascara van mijn favoriete merk maakt dat het WK voor mij alvast mag beginnen! 🙂

 27. Leuk interview, ondanks je “voorbereiding” heb je het goed gedaan! Ik begrijp haar wel met wat ze zegt over de peep-toe. Vaak zie ik meiden/vrouwen lopen met schoenen die iets te klein zijn en dan puilt er zo’n teentje uit… Niet zo mooi. Ik zou de poncho stijlen op een zwart, vrouwelijk jurkje met mooie pumps. Sexy en stoer, lijkt me een leuke combi. Of juist op een destroyed jeans(short) met hele stoere boots of cowboylaarzen. Al krijg je dan wel echt helemaal de cowboystijl, maar vind ik opzich wel heel tof voor een festival. Ik volg je op BL!

 28. Ik doe mee (nog net op tijd): super leuke winactie. Ik doe graag mee via Bloglovin/FB/Instagram (alles geliked en FB ook geshared).
  Bloglovin: melissavanstipdonkmaas
  Instagram: melissamaas1984
  FB: melissa.vanstipdonkmaas
  Nu heel hard duimen!
  Gr. Melissa

 29. Ik zou hem als riem dragen bij een korte spijkerbroek of bij boyfriend jeans, ligt aan het weer natuurlijk. Met een effen truitje erop en ik heb een super toffe ketting met verschillende flosjes eraan waaronder oranje. En met mijn oranje haar(voor deze gelegenheid noem ik het oranje normaal rood) en felle lippen, misschien wel oranje, stijl ik het helemaal af. (tinussjuh @ Hotmail.com)