PARIS FASHIONWEEK SHOW AND STREETSTYLE REPORT

Models A.F van de Vorst show PFW Palais du Tokyo Paris AW14/15
Miroslova Duma Streetstyle Viktor & Rolf show at Jardin des Tuleries Paris PFW AW14/15

Blogger ManRepeller www.manrepeller.com at Jardin des Tuleries AFW Viktor&Rolf show AW14/15
Streetstyle Jardin des Tuleries PFW Viktor&Rolf show AW14/15
A.F van de Vorst show PFW Palais du Tokyo Paris AW14/15
Models A.F van de Vorst show PFW Palais du Tokyo Paris AW14/15
Models A.F van de Vorst show PFW Palais du Tokyo Paris AW14/15`
Models A.F van de Vorst show PFW Palais du Tokyo Paris AW14/15
Anna Dello Russo Streetstyle Jardin des Tuleries PFW Viktor&Rolf show AW14/15
Streetstyle Jardin des Tuleries PFW Viktor&Rolf show AW14/15
Sophie of Fashionata blog Streetstyle Jardin des Tuleries PFW Viktor&Rolf show AW14/15
 Streetstyle Jardin des Tuleries PFW Viktor&Rolf show AW14/15
Streetstyle Jardin des Tuleries PFW Viktor&Rolf show AW14/15
Streetstyle Jardin des Tuleries PFW Viktor&Rolf show AW14/15
Streetstyle Jardin des Tuleries PFW Viktor&Rolf show AW14/15
Streetstyle Jardin des Tuleries PFW Viktor&Rolf show AW14/15
Fashionshow Ter et Batine PFW Paris Fashuonweek AW14/15
 Fashionshow Ter et Batine PFW Paris Fashuonweek AW14/15
Fashionshow Ter et Batine PFW Paris Fashuonweek AW14/15
Fashionshow Ter et Batine PFW Paris Fashuonweek AW14/15
Fashionshow Ter et Batine PFW Paris Fashuonweek AW14/15
Fashionshow Ter et Batine PFW Paris Fashuonweek AW14/15
ph: private/ all with my Olympus E-P5 camera
ENG: Today I want to talk with you about all the trends and things I spotted during Paris Fashioweek. During Paris Fashionweek I went to the shows of Christian Wijnants (check the post about it here), A.F van de Vorst (ph 1, 5-8) and Ter et Batine (ph 17 – 22). Before the big Viktor&Rolf show I managed to take some streetstyle pictures. To be honest with you it was hard to take streetstyle shots because Jardin des Tuleries was packed with many photographers. However I really liked it to get inspired by the fashion crowd from all over the world. I also want to share with you my pictures I took during the shows. Both shows were totally different from each other, but both had a manly aspect. Several fashion magazines and newspapers already reported that the high heels were greatly changed by flat man shoes or sneakers during the Milan/New York/London fashionweek. And again this style was seen at the Paris Fashionweek. A.F van de Vorst chose for flat high boots combined with oversized knitting’s and Ter et Batine chose for flat gentleman’s shoes combined with long skirts and high up turtlenecks. The models of Ter et Batine wore their hair slick back, and it was hard to find any femininity in the collection, while A.F van de Vorst sent his models with red lipstick on the catwalk (what is of course very feminine). Even though this fashion is focused for the winter of 2014/2015, the streetwear during the fashionweeks but also outside the fashionweeks looks like it is going with the overall latest trends. I spotted several bloggers and fashion fanatics wearing flat shoes (with some exceptions), the popular Adidas Stan Smith sneakers has been sold out for months, and nowadays you are not underdressed when you just wear an oversized sweater, oversized pants and white sneakers to a party. To be honest, I love that, the comfy look! Don’t get me wrong, I love to dress myself up, but I don’t mind to wear oversized leather pants, oversized sweat and white sneakers from time to time….and I do love that kind of look. Except what would men think of that? They still swear by high heels and a short skirt. But oh well you can’t win them all. Let’s move on! Up to my next event…Keep you all posted!
Follow on Bloglovin
Follow this blog with Google+
NL: Vandaag wil ik met jullie praten over de trends en opvallende dingen die ik gespot heb tijdens Parijs Fashionweek. Afgelopen dagen in Parijs bezocht ik de shows van Christian Wijnants (bekijk de post hierover hier), A.F van de Vorst  (ph 1, 5-8) en Ter et Batine (ph 17 – 22). Daarnaast maakte ik voor de grote Viktor & Rolf show een aantal streetstyle foto’s. Om eerlijk te zijn, was het erg lastig om goede foto’s te maken voor de Viktor&Rolf show omdat Jarin Des Tuleries heel erg druk was met (super) veel fotograven. Desalniettemin vond ik het super leuk om iedereen voorbij te zien komen en ik werd echt geinspireerd door verschillende bloggers en mode mensen. Anways, even terug naar de shows! Beide shows waren heel anders, maar duidelijk had het mannelijke aspect de boventoon. Verschillende modetijdschriften en kranten schreven al dat de hakken massaal werden verruild voor platte herenschoenen of sneakers tijdens de verschillende Milaan/New York/ Londen fashionweek shows. Dat was tijdens Parijs fashionweek ook het geval. A.F van de Vorst koos voor platte hoge laarzen gecombineerd met oversized breisels en Ter et Batine koos voor platte herenschoenen gecombineerd met lange rokken en hoog gesloten coltruien. Bij de show van Ter et Batine waren de haren van de modellen strak naar achter gekampt en was er bijna geen vrouwelijkheid meer in de collectie te vinden terwijl A.F van de Vorst de modellen nog wel met rode lippenstift de catwalk op stuurde (wat natuurlijk erg vrouwelijk is). Al is deze mode pas voor winter 2014/2015 het straatbeeld tijdens de fashionweeks maar ook buiten fashionweek om lijkt aardig mee te gaan met de nieuwe trends. Verschillende bloggers en diverse mode fanaten spotte ik bij de shows met platte schoenen (op wat uitzonderingen na), de populaire Adidas Stan Smith sneaker is al maanden uitverkocht en tegenwoordig ben je al lang niet meer underdressed als je met een grote sweater, oversized broek en witte gympen naar een feestje gaat. Om eerlijk te zijn ik hou ervan, de comfy look! Begrijp mij niet verkeerd, ik vind het heerlijk om mijzelf op te tutten voor een feestje, maar soms is een leren oversized broek, wijde trui en sneakers heerlijk en daarnaast vind ik het super leuk staan… Alleen wat zouden mannen er van vinden? Die zweren volgens mij nog steeds bij hakken en korte rokjes.. Maar ach, zo is er altijd wat… Let’s move on! Up to the next events…. Keep you posted..
Follow on Bloglovin
Volg deze blog met Google+


.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

11 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.